Villarreal varmisti ensimmäisenä espanjalaisjoukkueena paikkansa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. ”Keltaisen sukellusveneen” jatkopaikka ja samalla lohkovoitto varmistui, kun se voitti vieraskentällä kazakstanilaisen Astanan 2-3.

Villarreal joutui ottelussa tappiolle 22. minuutilla, kun Junior Kabananga vei kotijoukkueen 1-0 -johtoon. Ensimmäistä otteluaan koko kaudella Villarrealin avauksessa pelannut Daniel Raba toi vieraat tasoihin 17 minuuttia myöhemmin.

Tunnin pelin kohdalla Villarreal otti kentälle kauden ykkösmaalitykkinsä Cédric Bakambun, ja vaihto kantoikin hedelmää. Bakambu viimeisteli kaksi maalia (65. ja 83. minuutti) ja ratkaisi joukkueensa europelien jatkumisen keväällä.

Lopussa Astanan Patrick Twumasi toi vielä isännät maalin päähän, mutta Villarrealin johto kesti päätösvihellykseen saakka.

Kongon Demokraattisen Tasavallan maajoukkue oli ottelussa poikkeuksellisen hyvin edustettuna, sillä maalintekijöistä sekä Kabananga että Bakambu tulevat kyseisestä maasta.

Leopard Leader Foot

@leopard243
L’international congolais frappe encore. Cédric Bakambu 🇨🇩 inscrit le 3ème but de @VillarrealCF et s’offre un doublé. @EuropaLeague

Cédric Bakambu on ollut lujaa tekoa Eurooppa-liigassa, sillä siirryttyään Villarrealiin kesällä 2015 hän on tehnyt jo 12 maalia Eurooppa-liigassa. Ainoastaan Athletic Bilbaon Aritz Adurizilla on kyseisessä kilpailussa enemmän maaleja tehtynä samalla ajanjaksolla. Tällä kaudella Bakambu on tosin heiluttanut verkkoja ennen kaikkea La Ligassa, jossa miehen maalisaldo on jo kahdeksan.

12 - Only Aritz Aduriz (19) scored more goals than Cedric Bakambu (12) in Europa League since he joined Villarreal on 2015. King

Bakambulle ottelu oli muutenkin juhlapeli, sillä se oli miehen sadas Villarrealin edustusasussa. 100 pelissä Bakambu on tehnyt 44 maalia, ja Villarreal on voittanut otteluista 49.

Pedro Martin

@pedritonumeros
100 partidos de Bakambu (26 años) con el Villarreal (69 como titular y 31 como suplente).
71 partidos en Liga, 4 en Copa y 25 en UEFA.
44 goles (dos hoy como suplente).
49 victorias, 26 empates y 25 derrotas.

Villarrealin temppu oli varsin komea, sillä Astana ei ollut hävinnyt europeleissä kotikentällään 17 otteluun.