Barcelona nappasi odotetusti kolme sarjapistettä, kun se sai vieraakseen Camp Noulle sarjajumbo Málagan. Tapa, jolla täysi pistepotti heltisi, oli kuitenkin kaikkea muuta kuin suvereeni.

Barcelonan avausmaali ottelun toisella minuutilla syntyi räikeän tuomarivirheen seurauksena. Pallo meni Lucas Dignen jalasta jo selvästi yli päätyrajan, mutta ranskalainen keskitti silti maalille. Gerard Deulofeu taituroi pallon helposti verkkoon – osin siksikin, että Málagan pelaajat lopettivat jo pelaamisen maalipotkua odotellessaan.

Koko tuomaritiimi tulee saamaan ansaitusti sapiskaa siitä, ettei nähnyt pallon ylittäneen päätyviivaa ennen Dignen syöttöä.

Deulofeun lahjamaali jäi avauspuoliskon ainoaksi, eikä 56. minuutilla syntynyt Andrés Iniestan kauden ensimmäinen maalikaan ollut onnettaren epäsuosiossa. Iniesta sai syötön Lionel Messiltä ja laukoi. Veto osui Málaga-puolustaja Roberto Rosalesin kantapäähän, ja pomppasi siitä onnekkaasti yli vieraiden maalia vartioineen La Liga -debytantin Andrés Prieton.

Ottelun lähtökohtiin nähden Barcelona loi todella vähän kunnon maalipaikkoja. Luis Suárezin olisi kuitenkin pitänyt ehdottomasti iskeä viimeinen naula Málagan arkkuun, kun Sergi Roberto antoi uruguaylaiselle loistopassin maalin edustalle. ”El Pistolero” tuhri kuitenkin pallon tolpan väärältä puolelta.

Málagan peliesitys oli huomattavasti lupaavampi kuin mitä sarjataulukko antaa odottaa. Samalla Barcelona muistutti siitä, millainen on rutiinivoitto jalkapalloilussa, ja etenkin liigassa, jonka kärkipään ja häntäpään joukkueilla on paperilla ammottava tasoero. Kuvaavaa ottelulle on, että laukaukset kohti maalia kirjattiin Málagan eduksi 5-4. Kovin vaikeita torjuntoja ei tosin kumpikaan maalivahti ottanut.

Hyvin oletettavasti Barcelona olisi voiton korjannut ilman tuomariston apuakin, mutta nyt tämän kauden La Liga -tulokas Pablo Gonzalez Fuertes teki emämokallaan työn vähän turhankin helposti.

Barcelona jatkaa sarjakärjessä neljän pisteen erolla ennen sarjakakkosta Valenciaa. Málagan ero putoamisviivaan on yhä viisi pistettä.

Paha tuomarivirhe nähtiin myös lauantain ensimmäisessä ottelussa, kun Getafelta hylättiin maali väärin perustein paitsiona.

Lauantain La Liga -tulokset:

Levante-Getafe 1-1 (Morales/Fajr)
Real Betis-Alavés 2-0 (Sanabria, Alexis om.)
Valencia-Sevilla 4-0 (Guedes 2, Zaza, Mina)
Barcelona-Málaga 2-0 (Deulofeu, Iniesta)