Barcelonan Gerard Piqué puhkesi kyyneliin alkuillalla tyhjien katsomoiden edessä pelatun Barcelona-Las Palmasin jälkeen.

Kataloniassa äänestetään tänään itsenäisyydestä, mutta useat väkivaltaisuudet ovat ottaneet suurimman mediahuomion. Poliisi on pahoinpidellyt useita äänestäjiä ja Barcelonan pormestarin mukaan vajaat 800 ihmistä ovat loukkaantuneet.

Barcelona halusi perua ottelun tältä päivältä, mutta sarja ei suostunut siihen ja uhkasi Barcelonaa kuuden pisteen pistemenetyksellä. Barcelona päätti pelata ottelun tyhjien katsomoiden edessä.

– Seurajohto yritti kaikin keinoin peruuttaa pelin ja tuli pukukoppiin tekemään päätöksen siitä, että ottelu pelattiin. Tämä on ollut hyvin vaikea päivä, todennäköisesti vaikein siitä lähtien, kun olen ollut ammattilaisjalkapalloilija. Mielipiteeni on käytännössä merkityksetön. Lopulta päätimme yhdessä, että pelaamme ottelun.

– La Liga ja Las Palmas halusivat pelata ja tietenkin myös pisteet olivat pelissä. Ymmärrän kuitenkin täydellisesti heitä, jotka kritisoivat meitä siitä, että pelasimme.

– Olen ja tunnen itseni katalaaniksi. Täällä ei ollut minkäänlaista väkivaltaista toimintaa ennen kuin Espanjan kansalliskaarti ja maan poliisi tulivat tekemään, mitä tekivätkin, Piqué viittasi kyseisten tahojen väkivaltaisuuksiin.

Barcelona voitti Las Palmasin 3-0 ja jatkaa puhtaalla pelillä La Ligan kärjessä.