Jaa, Diego Costa palasi Atlético Madridiin. Kuulitko asiasta vasta nyt? Ei ihme.

Costan siirtoa Chelseasta Atletiin on rummutettu kesän alusta lähtien. Lehtijuttujen mukaan kaupan piti olla varma jo ainakin kymmenen kertaa. Ja nyt kun siirto lopulta oikeasti vahvistui, Atleti veti tiedottamisen täysin vihkoon.

Mietitäänpä lähtötilannetta. Kyseessä on yksi Atletin seurahistorian kovimmista – ja persoonaltaan värikkäimmistä – pelaajista. Ylivoimaisesti seuran kallein hankinta. Transfermarktin mukaan Atleti maksaa 66 miljoonan euron korvauksen Costasta. Rojiblancosin omasta Zlatanista.

Ottaisivatpa myös tiedotuspuolella oppia Zlatanista.

Atleti kyllä kertoi virallisella tiedotteella kaiken maailman periaatesovusta Chelsean kanssa, mutta sitten se kaikkein tärkein – tiedote siirron vahvistumisesta – munattiin rajusti.

Atlético julkaisi tiedotteen asiasta eilen illalla – siis tiistaina – kello 21.57. Kertoiko kukaan Atléticon viestintä- ja markkinointiosastoille, että juuri tuohon aikaan oli menossa kahdeksan Mestarien liiga -ottelua. Kaikkien lehtien, tv-kanavien, radioasemien ja fanien huomio oli Mestarien liigassa. Ei näin.

Tiedottamisen alkeet

Aivan kuin Costan hankkiminen olisi ollut jotenkin pettymys. Asia, joka oli pakko kertoa mutta jonka ei haluttu leviävän sen enempää.

Tiedottamisen alkeisiin kuuluu suunnitella, milloin tietty sisältö julkaistaan, jotta sillä saavutetaan haluttu mediahuomio. Jos kerrot jotain negatiivista, julkaise uutinen jouluna tai uutenavuotena, kun kukaan ei ole töissä/seuraamassa mediaa. Jos haluat maksimoida mediahuomion, älä nyt hyvänen aika julkaise tiedotetta silloin, kun kaikki katsovat Mestarien liigaa.

Olisikohan Costa-tiedotetta voitu lykätä vaikka tälle päivälle. Mietipä: julkaisu iltapäivällä sopivasti illan Atlético-Chelsea-ottelun alla. Mikä huomio! Media olisi repinyt otsikoita ja mainostanut samalla illan peliä. Mieletön hype ja niin paljon ilmaista julkisuutta Atletille.

Mutta ei. Madridissa päädyttiin lakaisemaan uutinen maton alle. Se siitä oman pojan kotiinpaluusta.

Jaakko Perttilä
@JaakkoPerttila