La Ligassa pelataan kauden ensimmäinen arkikierros. Tiistaina luvassa on kaksi peliä, keskiviikkona viisi ja torstaina kolme. Varsinkin keskiviikko on täynnä huippumielenkiintoisia kohtaamisia, sillä jokainen peleistä on ennakkoon todella tiukka.

Poimimme kaksi kierroksen kuuminta ottelua tarkempaan tarkasteluun.

Tärkeät pisteet jaossa San Mamésilla

Athletic Bilbao – Atlético Madrid, keskiviikko 20.9. klo 21:00

La Liga -kausi on vasta alussa ja tässä vaiheessa sarjataulukon tuijottaminen on vielä melko turhaa. Tästä huolimatta on hyvä muistaa, että kun keväällä aletaan jakamaan sarjasijoituksia, ovat alkukaudesta saadut pisteet yhtä arvokkaita kuin silloin hankitut.

Vaikka Atlético Madrid on ennakkoon povattu taistelemaan samoista sijoituksista jopa Real Madridin ja Barcelonan kanssa, voi hyvin olla, että se kamppailee samoista sijoituksista Athletic Bilbaon kanssa. Tämä toki vaatisi joko Atléticon ali- tai Bilbaon ylisuorittamista.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kauden melko hyvin. Kotijoukkue on kerännyt neljältä ensimmäiseltä kierrokselta seitsemän pistettä ja Diego Simeonen miehistö kahdeksan.

Ottelun tiukkaa ennakkoasetelmaa tasoittaa entisestään se, että nimenomaan Athletic Bilbao on kotijoukkue. San Mamés on yksi sarjan vaikeimpia stadioneita hakea pisteet. Ainoastaan Real Madrid ja Barcelona onnistuivat voittamaan La Liga -ottelun siellä viime kaudella.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun kelpo terveystilanteesta. Jose Zigandalta puuttuu käytöstään varmuudella ainoastaan Iker Undabarrena ja syöpähoidoistaan toipuva Yeray Álvarez. Atlético Madridilta puuttuu puolestaan loukkaantumisista kärsivät Sime Vrsaljko ja Augusto Fernandez.

Cristiano Ronaldon paluu

Real Madrid – Real Betis, keskiviikko 20.9. klo 23:00

Real Madrid palasi viikonloppuna voittojen tielle La Ligassa kahden kotitasapelin jälkeen. Vierasottelu Real Sociedadia vastaan oli tasaista suorittamista ja ennakkoon todella vaikeasta pelistä irtosi sille yllättävänkin helpolla kolme pistettä.

Real Betis on puolestaan joukkue, jolta on odotettu tällä kaudella tason nostoa. Valmentajaksi värvättiin Quique Setien ja pelaajamateriaali on vahvistunut muun muassa Andrés Guardadolla, Ryad Boudebouzilla, Cristian Tellolla, Victor Camarasalla ja Javi Garcialla. Sillä on potentiaalia yltää europelipaikoille, mutta ainakin alkukauden perusteella palaset eivät ole vielä ihan kohdillaan, mikä oli toki odotettavissa valmentajanvaihdoksen myötä.

Real Madrid on Santiago Bernabéulla selkeä ennakkosuosikki. Vaikka joukkueella on edelleen muutamia tärkeitä poissaoloja kuten Toni Kroos, Mateo Kovacic ja Karim Benzema, saa se otteluun käyttöönsä pelikiellosta vapautuvan Cristiano Ronaldon. Ottelu tulee olemaan portugalilaisen ensimmäinen La Liga -peli tälle kaudelle.

Hänen vaikutus Real Madridin pelaamiseen nähtiin hyvin selkeästi Mestarien liigan Apoel-ottelussa. Los Blancosin pelaamien on näyttävää ja laadukasta ilman Cristianoakin, mutta ykkösmaalintekijän puuttuminen on näkynyt viimeistelyssä.

Real Betis pystyy parhaillaan haastamaan Real Madridin, mutta sen tulisi parantaa todella paljon alkukauden otteistaan.

Kaikki ottelut

Tiistai 19.9

Klo 21:00
Valencia – Málaga

Klo 23:00
Barcelona – Eibar

Keskiviikko 20.9

Klo 21:00
Athletic Bilbao – Atlético Madrid
Leganes – Girona

Klo 22:00
La Coruna – Alavés

23:00
Real Madrid – Real Betis
Sevilla – Las Palmas

Torstai 21.9

Klo 21:00
Villarreal – Espanyol

Klo 22:00
Celta Vigo – Getafe

Klo 23:00
Levante – Real Sociedad