Borja Bastónista tuli noin vuosi sitten Swansean ennätyshankinta, kun valioliigaseura maksoi hänestä 18 miljoonaa euroa. Kausi Englannissa oli kuitenkin erittäin vaikea ja nyt mies palasi takaisin Espanjaan, kun hänelle avautui mahdollisuus siirtyä Málagaan lainalle.

24-vuotias hyökkääjä kertoi AS:lle, mikä Englannissa meni pieleen.

– Se ei ollut sitä, mitä toivoin. Menin sinne todella innoissani Espanjassa hyvin menneiden kausien jälkeen. Saavuin Swansean historian kalleimpana hankintana, mutta he eivät antaneet minulle mahdollisuutta näyttää, mihin pystyn, Bastón kertoi.

Espanjalaisella oli myös erittäin huono tuuri valmentajan kanssa. Francesco Guidolin osti hänet, mutta hyvin pian joukkueen valmentaja vaihtui, kun Bob Bradley nimitettiin Guidolinin tilalle.

– Se oli todella vaikeaa, sillä uusi valmentaja ajoi meidät hulluiksi. Hän teki todella paljon muutoksia, eikä kukaan tiennyt, mitä me yritimme tehdä.

– Lopulta Paul Clement saapui ja joukkue onnistui säilyttämään sarjapaikkansa.

Nyt Bastón odottaa jo kauttaan Málagan paidassa. Espanjalaisseuralla on 12 miljoonan euron osto-optio hyökkääjään kauden päätteeksi. Hyökkääjältä kysyttiin, mitkä ovat hänen tulevaisuuden suunnitelmat.

– Tahdon antaa kaikkeni Málagalle, pelata hyvän kauden ja auttaa joukkuetta sijoittumaan mahdollisimman korkealle. Se on tavoitteeni. Minulla ei ole muita tulevaisuuden tavoitteita. Ajattelen mieluummin nykyhetkeä.