Espanjan maajoukkueen ja Barcelonan pitkäaikainen kapteeni Carles Puyol tunnettiin kentillä raudanlujana ja periksiantamattomana puolustajana. Aktiiviuran jälkeisissä höntsäotteluissa, konkaritapaamisissa ja muistopeleissä on yleensä kuitenkin tapana ottaa vähän löysemmin, mutta Puyol oli toista maata.

Lontoossa pelattiin torstaista sunnuntaihin ensimmäistä kertaa pelattu Star Sixes -turnaus, jossa esiintyi useita takavuosien maailmantähtiä. 12 maan turnauksessa pelattiin kymmenmiehisin joukkuein. Kentällä nähtiin yhtä aikaa – tapahtuman nimen mukaisesti – kuusi pelaajaa per joukkue.

Kun Espanja kohtasi kisojen avausottelussaan Englannin viime torstaina nähtiin Puyolilta sen sortin taklaus, josta lentäisi useimmissa jalkapallo-otteluissa suoralla punaisella suihkuun. Puyol rynni nappulat edellä suoraan kohti Phil Nevillen polvea.

– Pyysin häneltä anteeksi ja pyydän uudelleenkin. Olin ensimmäisenä sanomassa erotuomarille, että se oli rike. Onneksi Phil on kuitenkin kunnossa eikä hänelle ole sattunut mitään, Puyol kommentoi ottelun jälkeen Marcan mukaan.

Espanja sijoittui turnauksessa kolmanneksi sen lyötyä Brasilian pronssiottelussa. Turnauksen voitti Ranska, joka kaatoi loppuottelussa Tanskan.