Real Sociedad ja Barcelona jakoivat pisteet Anoetalla lopulta lukemin 1-1.

Ennen ottelua puhuttiin Barcelonan Anoeta-kirouksesta, sillä katalaaniseura ei ole onnistunut voittamaan Baskimaassa Real Sociedadia sitten vuoden 2007. Kyseinen kirous jatkui myös äsken, sillä Barcelona pelasi todennäköisesti kauden huonoimman pelinsä.

Ensimmäisellä jaksolla kentällä oli vain yksi joukkue. Real Sociedad pelasi jatkuvasti Barcelonan puoliskolla, hallitsi pelivälinettä ja rakensi jatkuvasti maalipaikkoja. Barcelona ei saanut ollenkaan otetta ottelusta ja tyytyi roiskimaan palloa pois vaara-alueelta.

Haluttoman näköinen Barcelona sai sydämentykytyksiä ensimmäisen jakson lopussa, kun Gerard Piqué ja Jordi Alba näyttivät loukkaantuneen pahannäköisesti, mutta kummatkin pystyivät lopulta jatkamaan ottelua. Se ei kuitenkaan auttanut Barcelonaa pelillisesti ollenkaan – oikeastaan päinvastoin.

Toisen jakson alussa Real Sociedad teki ansaitun ottelun avausmaalin. Barcelonan maalin edessä syntynyt hässäkkä päättyi siihen, kun Willian José puski pelivälineen tyhjää maalia kohti ja Piqué ohjasi pallon omaan verkkoon. Lienee sallittua todeta, että Barcelona sai mitä ansaitsi. Real Sociedad oli jatkuvasti useita askelia edellä ja näytti nauttivan pelaamisesta kotiyleisönsä edessä.

La Realin johto ei kestänyt kuitenkaan kuin kuusi minuuttia. Barcelona pääsi ylivoimavastahyökkäykseen ja lopulta Leo Messi ampui lähietäisyydeltä tasoitusmaalin. Olisi voinut olettaa, että Barcelona olisi saanut kyseisestä maalista pienoisen piristysruiskeen, mutta mitä vielä. Real Sociedad jatkoi samalla paineella ja loi useita loistopaikkoja.

Vartti ennen loppua Carlos Vela pääsi laukomaan vapaasti vasemmalla jalallaan boksin rajalta. Veto osui ylärimaan, josta pallo kimposi juuri vaihdosta tulleelle Juanmille. Kärki laittoi pallon maaliin, mutta linjatuomari väitti tilanteen olleen paitsio. Se ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa, kuten useat hidastuskuvat selvensivät. Siten Barcelona selvisi tappiolta, jonka totta puhuessa se olisikin ehkä ansainnut.

Barcelona on tasapelin myötä kuuden pisteen takamatkalla Real Madridista, joka johtaa sarjaa. Ensi viikonloppuna pelattava El Clásico on siten pakkovoitto katalaaneille.

Real Sociedad-Barcelona 1-1 (0-0)
1-0 Gerard Piqué (Oma maali, 53.)
1-1 Leo Messi (59.)