Sergio Busquetsista on kehittynyt vuosien saatossa yksi Barcelonan tärkeimmistä palasista. Debytoituaan Barca-paidassa 20-vuotiaana vuonna 2008 Busquets on haalinut tililleen valtavan määrän peliminuutteja ja on yksi ensimmäisistä pelaajista, jotka valmentaja Luis Enrique rustaa kokoonpanoluetteloonsa.

Silti Busquetskin tarvitsee aika ajoin huilia, ja nyt Mundo Deportivo kertoo Barcelonan etsivän siirtomarkkinoilta saman paikan pelimiestä.

Luis Enrique on joutunut peluuttamaan Busquetsin tontilla mm. Javier Mascheranoa, Sergi Robertoa, André Gomesia ja Ivan Rakiticia. Kukin näistä on valmentajan papereissa kuitenkin ensisijaisesti toisen pelipaikan pelaaja, joten suoraan Busquetsin rooliin on olemassa todellinen stunttinäyttelijän tarve.

Sevillan alueen paikallislehti Diario Deportivo nostaa yhdeksi Barcelonan mielenkiinnon kohteeksi Sevillassa toista kauttaan pelaavan Steven N’Zonzin. Ranskalainen on Busquetsin kanssa samaa ikäluokkaa ja pelaajaprofiililtaan hyvin Busquetsin kaltainen tyyppi. N’Zonzin sopimuksessa on 30 miljoonan euron ulosostopykälä, eikä kyseinen summa varmaan Barcelonaa hidastaisi, jos se päättää pitkäkoipisen pelaajan olevan juuri oikea mies ”Busia” sijaistamaan.