Noliton siirto voi osoittautua onnenpotkuksi eräälle espanjalaisseuralle.

Manchester City osti espanjalaishyökkääjän Celta Vigosta tiettävästi 18 miljoonalla eurolla. FIFA:n sääntöjen mukaan siirtosummasta viisi prosenttia menee kasvattajarahana seuroille, joissa Nolito pelasi 12 ja 23 ikävuoden välillä.

Nolito vietti 20-22-vuotiaana kaksi kautta Écija Balompiéssa. Se tarkoittaa, että Écija saa siirtosummasta 180 000 euroa. Kyseessä on andalusialainen seura, jolla on velkaa 230 000 euroa. Summa on iso, kun otetaan huomioon, että Écija pelaa Espanjan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla, Tercerassa. Nolitosta saatavalla summalla Écija pystyisi maksamaan lähes 80 prosenttia veloistaan pois. Se saattaa riittää pelastamaan pienen seuran konkurssilta.

Entä mitä Nolitolle kävi Écija-vuosien jälkeen? Hän siirtyi ilmaiseksi Barcelona B:hen, josta matka jatkui kolme vuotta myöhemmin Benficaan.