Cristiano Ronaldo ei ole toistaiseksi onnistunut maalinteossa Ranskan EM-kisoissa. Yrityksen puutteesta homma ei ole ollut kiinni.

Portugalin ja Real Madridin ykköspyssyon laukonut turnauksessa peräti 20 kertaa. Maaliin ei ole uponnut. Ei edes rangaistuspotku, jonka Ronaldo veti Unkaria vastaan tolppaan.

Uutisoimme eilen, että tämä kausi on ollut Ronaldon heikoin rangaistuspisteeltä, kun otetaan huomioon sekä maa- että seurajoukkuepelit. Tällä kaudella Ronaldo on onnistunut rangaistuspotkuissa kahdeksan kertaa, mutta vastapainoksi epäonnistunut viidesti. Luottoa silti yhä löytyy.

– Jos seuraavassa ottelussa tulee rangaistuspotku, Cristiano Ronaldo vetää sen ja tekee maalin, Portugalin päävalmentaja Fernando Santos sanoi lehdistölle.

– Hän on tottunut tekemään maaleja. Hän on voittaja, ja hän myös osaa reagoida hyvin epäonnistumisiin. Sitä me odotamme häneltä.

Myös vapaapotkut ovat alkaneet aiheuttaa pientä porua. Portugalin vasen pakki Raphaël Guerreiro iski ennen kisoja vapaapotkusta maalin Norjan verkkoon, kun Ronaldo oli sivussa. Ronaldon ollessa mukana vapaapotkuoikeus on kuitenkin vahvasti hänellä.

– Cristiano haluaa aina vetää vapaapotkut, ja hän on aina vetänyt ne. Jos Raphaël ei olisi tehnyt sitä maalia, kukaan ei puhuisi tästä asiasta, Santos sanoi.

Portugali kohtaa lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Unkarin keskiviikkona. Kahden pelin jälkeen Portugali on F-lohkossa kolmantena.