Copa del Reyssä pelattiin keskiviikkona suuri osa toisesta kierroksesta. Toisella kierroksella ei ole vielä mukana pääsarjajoukkueita, ja jatkoon menijät selvitetään yksiosaisissa otteluissa.

Viime kaudella pääsarjassa pelanneista Almería ja Elche ottivat toisistaan mittaa. Varsinaisella peliajalla Almería siirtyi kahdesti johtoon, mutta molemmilla kerroilla Elche nousi tasoihin. Jatkoajalla Almería teki 3-2-maalin, mutta jälleen Elche tasoitti. Vasta rangaistuspotkukilpailussa Almería onnistui karistamaan vierasjoukkueen kannoiltaan.

Viime kaudella Almerían ja Elchen tavoin pääsarjassa pelannut Córdoba isännöi Lugoa. Ottelun ainoan maalin viimeisteli vierasjoukkueen Joselu, joten Lugo jatkoon. Muissa ennakkoon kovissa Segunda-joukkueiden kamppailuissa Ponferradina kaatoi Alcorcónin 1-0 ja Gimnàstic rangaistuspotkukilpailun jälkeen Gironan 3-2.

Tuhkimotarinatkin ovat vielä mahdollisia, sillä jatkossa on tässä vaiheessa useita alasarjajoukkueita. Laredo edustaa ainoana seurana neljättä sarjatasoa (Tercera). Ebro, Cádiz, Huracán, Barakaldo, Reus Deportiu, Lleida, UCAM Murcia, Linense, Ferrol, Logroñés ja Villanovense puolestaan pelaavat kolmannen sarjatason Segunda B:ssä.

Copan toinen kierros pelataan loppuun tänään, kun Real Mallorca isännöi Huescaa. Kolmannen kierroksen arvonnat pidetään 18. syyskuuta ja itse kolmas kierros pelataan 14. lokakuuta. Tuolloinkin kyse on vielä yksiosaisista otteluista, joissa pääsarjajoukkueet eivät ole mukana.

Copa del Rey keskiviikkona

Ebro-Tudelano 1-0 ja.
Mensajero-Cádiz 0-1 ja.
Huracán-Socuellamos 2-0
Almería-Elche 4-3 rp.
Laredo-Leonesa 3-1
Barakaldo-Formentera 3-1
Alcorcón-Ponferradina 0-1
Arandina-Reus Deportiu 2-4
Córdoba-Lugo 0-1
Gimnàstic-Girona 3-2 rp.
Leganés-Tenerife 2-0
Llagostera-Albacete 2-1 ja.
Lleida-Guijuelo 2-0
Mirándes-Osasuna 1-2
Numancia-Alavés 0-1
UCAM Murcia-Algeciras 2-1
Talavera-Linense 0-2
Ferrol-Castellon 1-0
Logroñés-Linares 2-1
Villanovense-Peña 3-2
Real Oviedo-Real Valladolid 2-1