Barcelona ei jättänyt tiistain La Liga -ottelussa Getafea vastaan mitään sattuman varaan. Barca takoi avauspuoliskolla viisi maalia tauluun ja karkasi lopulta 6-0-voittoon. Hurjimmat tehot kirjautti Luis Suárez, joka viimeisteli kaksi maalia ja antoi kolme maalisyöttöä. Lionel Messi säesti kahdella maalilla ja yhdellä maalisyötöllä. Maalinteossa onnistuivat myös Neymar (1+1) ja Xavi (1+1).

Ottelu alkoi odotetusti Barcelonan hallinnalla. Parin minuutin pelin jälkeen Xavi nosti pallon rangaistusalueen sisään Dani Alvesille, joka peippaili hetken ja laukoi vasurillaan. Kuti jäi voimattomaksi, eikä maalivahti Vicente Guaitalla ollut vaikeuksia torjunnassa.

Hetkeä myöhemmin Adriano keskitti vasemmalta taka-alueelle Messille, joka jatkoi takaviistoon Alvesille. Laukaus epäonnistui ja painui takakulmasta ohi.

Kotijoukkueen painostus tuotti tulosta kahdeksannella peliminuutilla. Álvaro Arroyo rikkoi rangaistusalueella takaapäin Suárezia, ja erotuomari David Fernández Borbalán vei pallon pisteelle. Messi asettui pallon taakse ja sijoitti alakierteellä eli panenkalla pelivälineen maaliin. 37. liigamaalinsa myötä Messi nousi maalipörssissä kahden osuman päähän Cristiano Ronaldosta.

Viitisen minuuttia myöhemmin Blaugrana pelasi kulmapotkun täysin vapaaksi jääneelle Rafinhalle. Pusku lähti voimalla, mutta suuntaus oli pielessä. Keskeltä yli maalin – maalipotku.

Lähes heti perään toisessa päädyssä Getafe oli lähellä maalintekoa Claudio Bravon avustuksella. Barca-vahti tuli turhan paljon maaliltaan vastaan, ja Fredy Hinestroza pyrki nostamaan Marc Bartran edestä pallon tyhjiin. Bravo ehti viime hetkellä juosta pallon kiinni ja kauhoi pelivälineen maaliviivalta. Pian Hinestrozan tilanteen jälkeen Babá Diawara pääsi vetopaikkaan. Laukaus jäi vaisuksi, ja Bravo torjui.

Puolittaisia tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä. Ensin yritti Messi, ja myöhemmin toisessa päädyssä toppari Emiliano Velázquez puski kulmapotkun etukulmasta ohi.

Illan toinen osuma näki päivänvalon 25. minuutilla. Rafinha syötti oikeaan laitaan Messille, joka nosti harmittoman näköisessä tilanteessa tutun kierteisen pallon boksin sisään. Suárez laukoi akrobaattisesti suoraan syötöstä maaliin. Osuma oli Suárezin kauden 12:s La Ligassa.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Barca johti jo 3-0. Rafinha prässäsi hieman rangaistusalueen ulkopuolella erinomaisesti pallon pois Getafelta. Peliväline ajautui Suárezille, joka syötti keskikaistalta Neymarille. Brasilialainen harhautti Vázquezin ulos tilanteesta ja sijoitti kauden 20. liigaosumansa.

Kaksi minuuttia edellisestä ja 4-0. Tällä kertaa Alves prässäsi pallonmenetyksen jälkeen nahkakuulan takaisin Barcelonalle. Laitapakki syötti Xaville, joka käytti palloa Neymarilla. Maestro päätti laukoa itse rangaistusalueen rajan tuntumasta, ja hyvä laukaus lähtikin. Pallo sujahti Guaitan ohi takakulmaan. Maali oli 35-vuotiaalle ikämiehelle vasta kauden toinen.

Kuusi minuuttia ennen taukoa Barcelona teki jälleen hämmentävän kauniin maalin. Messi pelasi oikeassa laidassa seinän Neymarin kanssa ja leikkasi keskustaan. Syöttö rangaistusalueen rajan tuntumassa olleelle Xaville, joka nikkasi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon Suárezille. Uruguaylainen laukoi suoraan syötöstä takanurkkaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kuudes oli hyvin lähellä. Suárez pelasi Messille, joka syötti vasemman pakin paikalta ylös nousseelle Adrianolle. Matalalle keskitykselle olisi ollut tilausta, mutta Adriano päätyi laukomaan takakulmasta ohi.

Tauolla Barcelonan päävalmentaja Luis Enrique reagoi jo ratkenneeseen tilanteeseen ja otti Sergio Busquetsin pois. Hänen tilalleen juoksi Sergi Roberto.

Vaihto ei näyttänyt vaikuttavan millään tavalla voimasuhteisiin. Toinen puolisko ehti vanheta vajaa kaksi minuuttia, kun kotijoukkue iski kuudennen. Suárez sai syötön rangaistusalueen rajan tuntumaan ja nosti pallon ensimmäisellä kosketuksellaan boksin oikeaan laitaan juosseelle Messille. Kirppu otti pelivälineen rinnallaan haltuun, vilkaisi kohti maalia ja lähetti tarkan kudin takakulmaan.

Ottelussa mentiin pitkään ilman mainitsemisen arvoisia maalipaikkoja. Kunnes 65 minuutin kohdalla Messi syötti keskikaistalta rangaistualueen vasempaan laitaan Neymarille. Hyökkääjän laukaus kimposi blokista Suárezille, joka latasi volleyn yli maalin.

Bravo sai olla maalillaan melko rauhassa, mutta pian Suárezin paikan jälkeen chileläisvahti oli päästää pallon selkänsä taakse. Hinestroza sai syötön juoksuun ja haki takakulmaa. Bartran kanssa jälleen jokseenkin huonosti kommunikoinut Bravo oli sijoittunut tilanteessa hieman heikosti, mutta hänen onnekseen pallo lirui tolppaan.

Seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa Messiä rikottiin, ja Barcalle vihellettiin vapaapotku rangaistusalueen rajan tuntumasta. Messin kierteinen laukaus oli tarkka, mutta voimaa ei ollut tarpeeksi. Guaita onnistui venyttämään erinomaiseen torjuntaan. Paine pysyi Getafen maalilla. Roberto keskitti vielä Bartralle, jonka puskun Guaita liimasi kentän pinnasta.

Getafen kannalta Fernández Borbalán lopulta vihelsi pilliinsä, ja murjominen päättyi. Voiton myötä Barcelona pysyy sarjakärjessä myös tämän kierroksen jälkeen. Ero toisena olevaan Real Madridiin on nyt viisi pistettä, mutta Realilla on kierroksen ottelu pelaamatta. Getafe puolestaan jatkaa sijalla 13. Joukkueen asema on melko turvattu, sillä putoamisviiva on seitsemän pisteen päässä.

Toimittajan sana

Tästä pelistä ei tarvitse paljon sanoa. Getafen pelisuunnitelma – eli veäytyminen syvälle muotoon 4-4-2 – toimi ensimmäiset 25 minuuttia, vaikka Barca yhden tekikin. Mutta kun viidessä minuutissa tuli kolme lisää, peli oli siinä. Eiköhän molemmissa leireissä tiedetty, ettei Getafe enää 0-4-tilanteesta nousisi. Lopulta Barca päätyi paukuttamaan avausjaksolla viisi maalia. Getafe ei muuten koskaan aiemmin ole päästänyt viittä maalia Espanjan pääsarjassa yhden puoliajan aikana.

Ehkä hieman erikoista oli se, että nyt Enriquellä olisi ollut erinomainen tilaisuus lepuuttaa koko hyökkäystrioaan. Lepoa ei kuitenkaan annettu, vaan MSN-ketjun jokainen jäsen pelasi täydet 90 minuuttia.