Mestarien liiga -urakoinnin jälkeen palataan taas La Ligan maailmaan. Lauantain otteluputken aloittavat Espanyol ja Barcelona, jotka kohtaavat toisensa Katalonian derbyssä.

Poissaolot

Espanyol

Felipe Mattioni (loukkaantunut)
Víctor Sánchez (pelikiellossa)

Barcelona

Thomas Vermaelen (loukkaantunut)
Xavi (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Espanyol

Levante – Espanyol 2-2 (La Liga)
Espanyol – Athletic Bilbao 1-0 (La Liga)
Villarreal – Espanyol 0-3 (La Liga)

Barcelona

Barcelona – PSG 2-0 (Mestarien liiga)
Barcelona – Valencia 2-0 (La Liga)
PSG – Barcelona 1-3 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Barcelona – Espanyol 5-1 (La Liga, 7.12.14)

Arvio

Katalonian derbyn luonne on vähän erilainen kuin esimerkiksi Madridin derbyssä. Espanyol ei taistele mestaruudesta, joten näissä otteluissa pelataan enemmänkin kunniasta ja kaupungin herruudesta.

Espanyol pääsee otteluun ihan hyvässä vireessä. Joukkue on tällä hetkellä kuuden ottelun tappiottomassa putkessa, joskin vain kaksi peleistä on päättynyt Espanyolin voittoon. Vastaavasti Barcelonan tappioton putki on venynyt jo 13 pelin mittaiseksi, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon. Viimeisimpänä Barcan alle jäi PSG, jonka katalaanit pudottivat Mestarien liigan puolivälierissä.

Pelaajatilanne on sellainen, että Espanyolilta puuttuu kaksi palasta: loukkaantuneena oleva Felipe Mattioni ja pelikieltoa kärsivä Víctor Sánchez. Mattionin puuttuminen ei haittaa, mutta keskikentän keskustassa yleensä operoiva Sánchez on vaikeampaa korvata. Barcelonan harjoituksissa on nähty täysi kokoonpano. Pitkäaikaispotilas Thomas Vermaelen ei tosin ole toistaiseksi saanut lääkäreiltä pelilupaa. Xavilla puolestaan on pientä vaivaa, joten hän tuskin pelaa lauantaina.

Kauden ensimmäisen kohtaamisen Barcelona voitti selvästi 5-1. Se ei välttämättä anna kovin hyvää osviittaa lauantain pelistä. Perinteisesti Barcelonalla on ollut hieman hankaluuksia Espanyolin kotikentällä pelatuissa derbyissä. Viime kaudella Barca voitti 1-0, sitä ennen 2-0, ja kaudella 2011-12 päädyttiin 1-1-tasapeliin. Espanyol saattaa jälleen iskeä kapuloita Barcelonan rattaisiin, mutta mitä todennäköisimmin isoveli kävelee stadionilta pois voittajana.