Lionel Messi nousi ties kuinka monetta kertaa Barcelonan sankariksi. Argentiinalainen viimeisteli hattutempun, kun Barca haki Deportivo La Coruñasta 4-0-voiton.

Ensimmäinen erinomainen maalipaikka nähtiin yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Ivan Rakitic pelasi kulmapotkun matalana pilkun tuntumaan. Messi pääsi laukomaan vapaasta paikasta, mutta kuti suuntautui liiaksi päin maalivahti Fabria.

Hetkeä myöhemmin sama kaksikko onnistui. Rakitic lähetti tarkan syötön puolustuslinjan selustaan, ja pystyyn juossut Messi puski pallon maaliin. Osuman voi katsoa tästä.

21. minuutilla Barca haki samankaltaista kuviota. Tällä kertaa Andrés Iniesta nosti pelivälineen linjan yli Luis Suárezille. Uruguaylainen olisi voinut syöttää tyhjän maalin Messille, mutta hän päätti yrittää itse. Laukaus painui ohi maalin.

Peli käytännössä ratkesi puolen tunnin pelin jälkeen. Messi syötti pitkän pallon boksiin Neymarille, joka odotti hetken aikaa apuvoimien saapumista. Brassi haki syötöllä Suárezia, mutta syöttö oli kehno, eikä Suárez saanut palloa haltuun. Messi nappasi irtopallon, ohitti Depor-puolustajan ja nosti pelivälineen yli vastaan tulleen Fabrin. Maali oli Kirpulle kauden 17:s La Ligassa.

Heti perään Deporin ex-barcalaiselle Isaac Cuencalle pedattiin loistopaikka kavennukseen. Laukaus pilkun tuntumasta karkasi kuitenkin reilusti yli maalin.

Seuraavaksi oli taas Messin vuoro yrittää. Oikean jalan laukaus lähti kohtuullisen painavasti mutta yli maalin.

39. minuutilla Barca haki kaunista sommitelmaa. Messi syötti oikealta laidalta takaviistoon Rakiticille, joka nosti ensimmäisellä kosketuksellaan pallon puolustuslinjan selustaan juosseelle Suárezille. Hankalassa asennossa ollut hyökkääjä sai pallon haltuunsa, mutta laukaus jäi vaisuksi ja suuntautui päin Fabria.

Heti toisen puoliajan alkuun Riazorin yleisö sai aihetta vihellyskonserttiin. Javier Mascherano kampesi boksissa Haris Medunjaninin nurin, mutta tilanteesta ei vihelletty rangaistuspotkua. Mascherano käytti tilanteessa käsiään, mutta pilkku olisi ollut melko kova tuomio.

Hieman myöhemmin Barca-vahti Claudio Bravo joutui ensimmäistä kertaa torjuntahommiin. Juan Domínguez onnistui kääntämään vaikeasta asennosta laukauksen kohti maalia, mutta Bravo veti pidemmän korren.

Tunnin pelin jälkeen Messin ilta sai kruununsa. Rakitic veti kulmapotkutilanteessa pari Depor-pelaajaa kiinni itseensä ja syötti välistä Messille. Argentiinalainen eteni pari askelta kohti maalia ja latasi takanurkkaan. Hattutemppu on Messin uran 22:s La Ligassa. Lukemalla hän nousi kaikkien aikojen tilastossa jakamaan kakkossijaa Telmo Zarran ja Alfredo Di Stéfanon kanssa.

Vielä seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa lukemia kaunisteltiin 4-0:aan. Alberto Lopo katkaisi Dani Alvesin keskityksen, mutta pallo kimposi epäonnekkaasti Sidnein kautta omaan maaliin.

Aivan ottelun lopussa Suárez peippaili itsensä erinomaiseen maalipaikkaan. Laukaus suuntautui kuitenkin suoraan päin Fabria, joten lisämaaleja ei nähty. Sarjataulukossa Barcelonan ja Realin ero pysyi samana eli yhdessä pisteessä. Realilla on tosin ottelu vähemmän pelattuna. Myös Atlético Madrid voitti oman pelinsä, joten myös Barcan ja Atléticon välinen ero pysyi samana – kolmessa pisteessä. Depor puolestaan putosi yhden sijan maalieron heikentymisen takia. Deporin sijoitus on tällä hetkellä 16:s. Putoamisviiva vaanii vain yhden pisteen päässä.

Toimittajan sana

Rehellisesti sanottuna Deporilla ei ollut okein missään vaiheessa mahdollisuuksia voittoon. Barcelona hallitsi ottelua alusta loppuun, loi huomattavan määrän maalipaikkoja ja onnistui myös muutaman kerran maalinteossa. Pelin tappoi Messin toinen osuma puolen tunnin pelin jälkeen.

Luis Suárez on mielenkiintoinen tapaus. Jälleen uruguaylainen teki paljon oikeita ratkaisua, teki tilaa muille, haki pystyjuoksuja ja niin edelleen. Viimeinen silaus kuitenkin puuttuu edelleen. Parhaiden päivien Suárez olisi tänään tehnyt hattutempun. Nyt ei syntynyt yhtään. Se toisaalta ehkä kertoo myös siitä potentiaalista, joka Barcan hyökkäyskoneistolla on edelleen varastossa.

Kokoonpanot

Deportivo La Coruña

13 Fabri
11 Juanfran
23 Lopo
12 Sidnei
16 Luisinho
4 Bergantinos
10 Domínguez
14 Cuenca
8 Medunjanin -> Pérez (79.)
19 Cavaleiro -> Rodríguez (46.)
21 Riera -> Toché (63.)

Deportivo La Coruña, vaihtopenkki

5 Insúa
15 Laure
1 Lux
7 Pérez
6 Rodríguez
18 Toché
20 Wilk

Barcelona

13 Bravo
22 Alves
3 Piqué
14 Mascherano
18 Alba
5 Busquets -> Bartra (66.)
4 Rakitic
8 Iniesta -> Rafinha (66.)
10 Messi
9 Suárez
11 Neymar -> Pedro (70.)

Barcelona, vaihtopenkki

21 Adriano
15 Bartra
2 Montoya
7 Pedro
12 Rafinha
20 Roberto
1 ter Stegen

La Liga sunnuntaina

Getafe – Real Madrid 0-3 (0-0)
0-1 Cristiano Ronaldo (63.)
0-2 Gareth Bale (67.)
0-3 Cristiano Ronaldo (79.)

Atlético Madrid – Granada 2-0 (1-0)
1-0 Mario Mandzukic rp. (34.)
2-0 Raúl García (88.)

Deportivo La Coruña – Barcelona 0-4 (0-2)
0-1 Lionel Messi (11.)
0-2 Lionel Messi (33.)
0-3 Lionel Messi (62.)
0-4 Sidnei om. (83.)

Elche – Levante klo 22

Sevilla – Málaga klo 22