Kun Real Madrid saa vapaapotkun, joka yritetään laukoa suoraan maaliin, lähes aina pallon taakse asettuu Cristiano Ronaldo. Portugalilaista pidetään erinomaisena vapaapotkujen ampujana hänen erikoisesti leijailevien laukaustensa ansiosta. Optan tilastojen mukaan näyttäisi kuitenkin siltä, että Realin kannattaisi antaa Gareth Balelle enemmän vastuuta vapaapotkujen ampujana.

Optan mukaan Bale on laukonut tämän ja viime kauden La Liga -otteluissa 15 vapaapotkua Ronaldon 39:ää vastaan. Balen vapaapotku on suuntautunut ohi tai yli maalin seitsemän ja Ronaldon kahdeksan kertaa. Vastustajan maalivahti on torjunut Ronaldon vapaapotkun 11 kertaa, mutta Balen laukaus on jäänyt hanskoihin ainoastaan kahdesti. Bale saa pallon huomattavasti useammin myös muurin ohi tai yli, sillä muuriin on jäänyt vain kolme kutia Ronaldon 17:ää vastaan.

Lopputulemana molemmat ovat tehneet viimeisen 1,5 kauden aikana La Liga -otteluissa kolme vapaapotkumaalia. Ero on se, että Balen onnistumisprosentti on peräti 20, eli joka viides uppoaa. Ronaldon onnistumisprosentti saman ajanjakson aikana on ollut vain 7,6. Viimeisimmän vaparinsa Bale upotti Espanyolia vastaan. Video komeasta maalista löytyy tästä.

BaleGarethRonaldoCristiano20150110
Kuva: Opta Sports