Vuosi 2015 ei ole alkanut Real Madridin osalta toivotulla tavalla. Lauantaina Los Blancosilla on tilaisuus katkaista tappioputkensa Espanyolin kustannuksella.

Poissaolot

Real Madrid

Luka Modric (loukkaantunut)
Daniel Carvajal (pelikiellossa)

Espanyol

Manuel Lanzarote (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Héctor Moreno (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Salva Sevilla (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Christian Stuani (pelikiellossa)
Lucas Vázquez (pelikiellossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Atlético Madrid – Real Madrid 2-0 (Copa del Rey)
Valencia – Real Madrid 2-1 (La Liga)
Real Madrid – AC Milan 2-4 (harjoitusottelu)

Espanyol

Valencia – Espanyol 2-1 (Copa del Rey)
Espanyol – Eibar 1-2 (La Liga)
Rayo Vallecano – Espanyol 1-3 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Madrid – Espanyol 3-1 (La Liga, 17.5.14)

Arvio

Vuodenvaihde on alkanut Espanjassa erikoiseen tapaan. Real Madrid on yhtäkkiä tappioputkessa, mikä on luonnollisesti saanut espanjalaislehdistön puhumaan kriisistä. Todellisuudessa kolmen pelin tappioputkessa oleva Real on menettänyt vain kolme sarjapistettä. Ensimmäinen tappioista tuli harjoitusottelussa ja viimeisin Copa del Reyssä. Kun vielä muistetaan, että Barcelonakin hävisi viime liigakierroksella, Real johtaa sarjaa edelleen. Mikäli se voittaa rästiottelunsa, ero Barcelonaan ja Atléticoon kasvaa neljään pisteeseen.

Viimeisen viikon aikana Real on hävinnyt vieraissa sekä Valencialle että Atléticolle. Ei kyse ole mistään erityisestä kriisistä. Valencia ja Atlético ovat yksinkertaisesti kovia joukkueita, jotka pelasivat kotonaan paremmin kuin Real.

Entä sitten Espanyol? Aiemmin tällä viikolla barcelonalaisrymä taipui Mestallalla samoin 1-2-lukemin kuin Real viikko takaperin. Viime liigakierroksella Espanyol puolestaan hävisi kotonaan Eibarille. Joukkueen sarjasijoitus on tällä hetkellä 10:s. Espanyolin suurin haaste on puolustuspään vuotaminen. 26 päästettyä maalia 17 ottelussa on yksinkertaisesti liikaa – etenkin Realin hyökkäyskoneistoa vastaan. On toki mahdollista, että Espanyol jatkaa Realin tappioputkea. Huomattavasti todennäköisempää on, että Real korjaa kurssinsa ja ottaa voiton selvin numeroin.