Copa del Rey alkaa FC Barcelonan osalta keskiviikkona vierasottelulla aragonialaista SD Huescaa vastaan. Ottelu alkaa klo 23.

Poissaolot

SD Huesca

Francesco Scardina (loukkaantuminen)

FC Barcelona

Thomas Vermaelen (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

SD Huesca

Las Palmas B – SD Huesca 1-2 (Segunda B)
SD Huesca – Getafe B 2-0 (Segunda B)
Rayo Vallecano B – SD Huesca 1-2 (Segunda B)

FC Barcelona

Valencia – FC Barcelona 0-1 (La Liga)
Apoel – FC Barcelona 0-4 (Mestarien liiga)
FC Barcelona – Sevilla 5-1 (La Liga)

Arvio

Ottelun suosikista tuskin on mitään epäselvyyttä. Barcelonan liikevaihdolla pyörittäisi useampaa sataa SD Huescaa. Vaikka Luis Enrique tulee leputtamaan parhaita pelaajiaan, on tasoero suuri vierailijoiden hyväksi.

Huesca on 50 000 asukkaan kaupunki lähellä Zaragozaa, noin 300 kilometriä Barcelonasta länteen. Illan ottelu pelataan 6000 katsojaa vetävällä Estadio El Alcorazilla, joka ennakkotietojen mukaan on loppuunmyyty. Jos Huesca haluaa elätellä toiveita jatkopaikasta, tulisi sen ottaa hyvä tulos kotonaan. Toisaalta hyvä tulos olisi piskuiselle seuralle jo lähes mestaruuteen verrattava uroteko.

Joukkue pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Se on Segunda B:ssä lohkonsa kärkikahinoissa. Huesca on Aragoniassa iso seura, ja se pelasi vielä vuodet 2008-2013 Segunda Divisiónissa, joten mistään pubijoukkueesta ei ole kuitenkaan kyse. Asenne ratkaisee paljon jalkapallossa. Barcelonalla voi olla suuria vaikeuksia motivoitua otteluun, kun taas kotijoukkueelle kamppailu on yksi kauden tärkeimpiä.

Toisaalta Luis Enrique laittaa kehiin kakkosmiehistönsä, jolla varmasti näyttöhaluja piisaa. Lähes koko ns. optimiavaus on lepovuorossa. Andrés Iniesta on tosin mukana kokoonpanossa ensimmäistä kertaa sitten lokakuun.

Kotijoukkue tulee varmasti jättämään kentälle kaikkensa, mutta se ei Barcelonaa vastaan riitä. Maalikin olisi kova juttu Huescalle. Blaugrana onnistunee puolivaloillakin heiluttamaan verkkoja 2-3 kertaa.