Atlético Madridin puheenjohtaja Enrique Cerezo kertoi Radio 4G:n ohjelmassa La Jungla 4.0, että Diego Costan kauppa Chelseaan oli hätiköity, eikä Atlético hyötynyt siirrosta niin paljon, kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää.

– Hän (Costa) on yksi maailman parhaista hyökkääjistä. Hänen lähtönsä oli hätiköity, koska hänelle osui heikko hetki eikä hän pystynyt sanomaan ”ei”. Jos se tapahtuisi nyt, hän ei lähtisi, Cerezo sanoi.

– Taloudellinen puoli ei ole ollut erityisen hyvä meille. Olemme saaneet noin 50 prosenttia siitä, mitä on puhuttu. Koko jutussa oli enemmänkin kyse siitä, mitä hän (Costa) saisi.

Transfermarktin mukaan Chelsea maksoi Costasta noin 43 miljoonaa euroa. Cerezon kommentin perusteella voidaan olettaa, että Atleti sai siirrosta vain noin 20 miljoonaa.

Kun nyt vauhtiin päästiin, Cerezo kritisoi samaan syssyyn myös Sergio Agüeron siirtoa. Argentiinalainen siirtyi Atléticosta Manchester Cityyn vuonna 2011. Neljä vuotta aiemmin Liverpooliin siirtynyttä Fernando Torresia Cerezo sen sijaan kehui.

– Agüerolla oli mahdollisuus lähteä tästä seurasta sankarina, mutta hän lähti typerällä tavalla.

– Torresin pidämme mielessämme, koska hän tuntee olevansa Atlético, niin kuin hän itse sanoo.

Lopuksi Cerezolta kysyttiin mielipidettä LFP:n palkintogaalaepisodiin, joka on kuumentanut Espanjassa tunteita viimeisen viikon ajan. Atlético sai eniten ehdokkaita eri palkintokategorioihin, mutta itse palkinnot menivät suurimmaksi osaksi Real Madridin pelaajille.

– Ei ole normaalia, että mestarijoukkue, jolla on seitsemän pelaajaa kauden tähdistössä, saa vain yhden palkinnon. LFP on vakavasti otettava instituutio. Heillä pitäisi olla systeemi, joka takaa palkintojen uskottavuuden.

Korjaus klo 20:58. Atlético Madrid on Cerezon mukaan saanut puolet julkisuudessa puhutusta siirtosummasta. Toinen puolikas on ilmeisesti mennyt Costalle tai jollekin kolmannelle osapuolelle. Tästä syystä otsikkoon lisätty sana ”huhutusta”.