Viiden La Liga -kierroksen jälkeen sarjaa johtaa yllättäen Valencia. Joukkue kaatoi torstaina pelatussa ottelussa sarjanousija Córdoban maalein 3-0. Maalihanat aukesivat 22. minuutilla. Sarjan parhaimpiin nuoriin hyökkääjiin kuuluva Paco Alcácer sai keskityksen Sofiane Feghoulilta ja puski taidokkaasti pallon etualueelta takanurkkaan.

Vain neljä minuuttia myöhemmin José Gayá tälläsi irtopallon ohi maalivahti Juan Carlosin. Osuma oli 19-vuotiaan puolustajan ensimmäinen Valencian edustusjoukkueen paidassa. Vartti ennen täyttä aikaa Feghouli naulasi loppulukemat 3-0:aan. Carles Gil antoi erinomaisen läpisyötön, ja algerialainen sijoitti tolpan kautta sisään.

Illan toisessa ottelussa Espanyol nappasi kauden ensimmäisen voittonsa Getafen kustannuksella. Vartin kohdalla Salva Sevillan erinomainen syöttö tavoitti Sergio Garcían joka sai kohtuullisen hyvän puskun aikaan, mutta Vicente Guaita venyi reaktiotorjuntaan. Toisessa päädyssä Kiko Casilla tylsytti Getafen yritykset.

Ratkaisu nähtiin toisella puoliajalla. Sevillan syöttö tavoitti Garcían, joka onnistui nyt ohittamaan Guaitan. Osuma oli Garcíalle kauden kolmas. Loppulukemat 2-0:aan iski Christian Stuani, kun peliä oli takana 82 minuuttia.

Torstain tulosten myötä Valencia nousi sarjakärkeen. Joukkue on tasapisteissä (13) yhdessä Barcelonan ja Sevillan kanssa. Espanyol harppasi voitolla sarjataulukon pohjamudista sijalle 11. Getafe jatkaa toiseksi viimeisenä ja Córdoba viimeisenä. Córdoba on ainoa voitoton joukkue.

Toimittajan sana

Valencian ja Córdoban välinen peli oli melko lailla yhtä maalia. Maalit 3-0, maalipaikat 19-2, laukaukset kohti maalia 8-1 ja niin edelleen. Tällä hetkellä näyttää siltä, että viime kevään nousijoista Córdoballa on kaikkein vaikeinta tottua kovempaan sarjaan.

Onnittelut muuten Espanyolille ja joukkueen päävalmentajalle Sergio Gonzálezille, jolle voitto oli uran ensimmäinen vastuuvalmentajana.