Urheilutoimittajat ovat äänestäneet Cristiano Ronaldon Euroopan vuoden pelajaaksi. Real Madridin hyökkääjä päihitti loppukilpailussa Bayern Münchenin Arjen Robbenin ja Manuel Neuerin.

– Olen todella onnellinen. Haluan kiittää joukkuekavereitani, koska ilman joukkuetta henkilökohtaisten palkintojen saavuttaminen ei olisi mahdollista. Minulla ei ole tätä palkintoa museossani, joten veljeni laittaa sen sinne, Ronaldo sanoi kiitospuheessaan.

Ronaldo johdatti viime kaudella Realin Mestarien liigan ja Copa del Reyn voittoon. Mestarien liigassa hän takoi uuden yhden kauden maaliennätyksen. Lisäksi Real voitti vielä kesällä Uefa Supercupin.

Uefan Euroopan vuoden pelaaja -palkinto on nyt jaettu neljä kertaa. Ensimmäisellä kerralla pystin pokkasi Lionel Messi, sitten Andrés Iniesta, viime vuonna Franck Ribéry ja nyt Ronaldo.

Toimittajan sana

Oli melko loogista, että Ballon d”Orin hallitseva voittaja valittaisiin myös Euroopan vuoden pelaajaksi. Toki Robben ja Neuer olisivat aivan yhtä perustellusti voineet voittaa, mutta tuskinpa kovin moni kritisoi Ronaldon voittoa.