Atlético Madridin päävalmentaja Diego Simeone otti tuttuun tapaansa kantaa espanjalaisten seurojen välisiin tuloeroihin. Viime kauden liigavoittaja Atlético kohtaa Espanjan Supercupin finaalissa Real Madridin, jonka taloustilanne on huomattavasti Atletia ruusuisempi.

– Olemme hankkineet seitsemän tai kahdekan pelaajaa 95 miljoonalla eurolla. He (Real Madrid) ovat käyttäneet 95 miljoonaa euroa kahteen pelaajaan. Siinä on pieni ero. Mutta tällä seuralla on aina ollut luovuutta, Simeone sanoi lehdistötilaisuudessa.

Simeone myös paljasti, että seura aikoo edelleen olla aktiivinen siirtomarkkinoilla.

– Ei ole epäilystäkään, etteikö joku vielä tulisi ja joku toinen lähtisi. Etsimme vielä pelaajia.

Atlético menetti viime kauden vakiohyökkääjänsä Diego Costan ja David Villan. Tilalle on kesän mittaan hankittu Mario Mandzukic, Antoine Griezmann ja Raúl Jiménez. Muuttuuko ryhmitys?

– Joukkueen rakenne ei muutu. Tavoitteet ja aggressiivisuus pysyvät samoina, koska ne ovat joukkueen perusta. Saman tyylin pitäminen antaa meille tasaisuutta. Mandzukicin pelitapa (Costaan verrattuna) on erilainen. Griezmann saattaa olla samankaltainen, ja Jiménez on jotain siitä välistä. Hän voi pelata myös piilokärkenä.

Real Madridin suuntaan osoitetun kuittauksen lisäksi argentiinalaisluotsi kritisoi Supercupin järjestäjää.

– Kilpailussa on enemmän kyse taloudesta kuin todellisuudesta. Kahden ottelun pelaaminen liiga-avauksen alla ei käy järkeen. Finaali on finaali, ei kaksi loppuottelua. Mutta televisio määrää.

Lopuksi Simeone kertoi, kuka aloittaa Atletin maalilla.

– Se on (Miguel Ángel) Moyà. (Jan) Oblak tuli vasta hiljattain.

Toimittajan sana

Simeonen kritiikin ymmärtää. Pitkällä aikavälillä suuretkin (Real Madrid ja Barcelona) kärsivät siitä, että liigajoukkueiden välillä on valtava taloudellinen kuilu. Ja siinäkin Simeone on täysin oikeassa, että on kohtuullisen järjetöntä pelata Supercupia tiistaina ja perjantaina, jolloin kauden ensimmäinen liigaottelu on seuraavana maanantaina. Otteluruuhka heti kauden alkuun vain heikentää molempien Supercup-joukkueiden tulostasoa.