Barcelona on lopultakin onnistunut vahvistamaan toppariosastoaan. Jérémy Mathieu siirtyy Valenciasta Barcaan nelivuotisella sopimuksella. Kontrahtiin sisältyy optio lisävuodesta.

Barcelona kertoi verkkosivuillaan maksavansa Mathieusta 20 miljoonan euron korvauksen. Ulosostopykäläksi puolestaan kirjattiin 50 miljoonaa. Siirtohinta on melko korkea 30-vuotiaasta pelaajasta.

192-senttinen Mathieu voi pelata sekä topparina että vasempana puolustajana. Viime kaudella ranskalainen pelasi kaikki kilpailut mukaan lukien 46 ottelua, joissa syntyi neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä. Keltaisia kortteja ranskalainen keräsi yhdeksän ja punaisia yhden.

Toimittajan sana

Barcelonan kannattajat voivat huokaista helpotuksesta. Lopultakin seurajohto sai vahvistettua pahiten vuotanutta osastoa eli keskuspuolustusta. Aiemmin urallaan Mathieu on pelannut laitapelaajana – sekä vasempana pakkina että laiturina. Barcelonassa on tarjolla topparin rooli, sillä vasempana pakkina pelaa Jordi Alba. Miksi Barcelona maksoi 30-vuotiaasta puolustajasta 20 miljoonaa euroa? Barcalla ei ollut yksinkertaisesti vaihtoehtoja. Harva puolustaja on hyvä sekä pääpelissä että jalalla ja on lisäksi tarpeeksi nopea. Puhutaan niin sanotusti myyjän markkinoista, minkä takia Barcelona joutui maksamaan ylihintaa.