Seurajoukkuekausi huipentuu paikallispeliin, jossa ratkotaan Madridin herruuden lisäksi Mestarien liigan voittaja.

Poissaolot

Real Madrid

Jesé (loukkaantunut)
Karim Benzema (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Diego López (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Álvaro Morata (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Cristiano Ronaldo (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Pepe (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Xabi Alonso (pelikiellossa)

Atlético Madrid

Diego Costa (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Arda Turan (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Real Madrid – Espanyol 3-1 (La Liga)
Celta Vigo – Real Madrid 2-0 (La Liga)
Real Valladolid – Real Madrid 1-1 (La Liga)

Atlético Madrid

Barcelona – Atlético Madrid 1-1 (La Liga)
Atlético Madrid – Málaga 1-1 (La Liga)
Levante – Atlético Madrid 2-0 (La Liga)

Edelliset keskinäiset ottelut

Atlético Madrid – Real Madrid 2-2 (La Liga, 2.3.2014)
Atlético Madrid – Real Madrid 0-2 (Copa del Rey, 11.2.2014)
Real Madrid – Atlético Madrid 3-0 (Copa del Rey, 5.2.2014)
Real Madrid – Atlético Madrid 0-1 (La Liga, 28.9.2013)

Arvio

Mestarien liiga -kausi huipentuu El Derbi madrileñoon – Madridin paikalliskamppailuun. Sekä Atlético Madrid että Real Madrid ovat jo voittaneet tällä kaudella jotain, Atlético La Ligan ja Real Copa del Reyn. Toki voitoissa on eroa. Atletille liigamestaruus oli unelma, joka oli viimeksi toteutunut vuonna 1996. Realille Copan voitto on puolestaan lohdutuspalkinto, joka ei juuri lämmitä, mikäli Mestarien liigasta ei tule voittoa.

Myös Mestarien liigan finaalin lähtötilanne on hyvin erilainen kahdelle madridilaisseuralle. Atleti ei ole koskaan voittanut Euroopan ykkösturnausta. Kaudella 1973-74 joukkue eteni finaaliin, jossa tuli takkiin Bayern Müncheniltä. Realilla on puolestaan yhdeksän Mestarien liigan tai sitä edeltäneen Euroopan Cupin titteliä. Viimeisin tosin tuli vuonna 2002, joten paine La Deciman voittamista kohtaan on kasvanut jo melko suuriin mittoihin.

Lauantain ottelu ja etenkin sen lopputulos jakaa myös valmentajat kahteen kastiin. Atletin Diego Simeone nähdään jo nyt voittajana ja punavalkoisten suurena sankarina – miehenä, joka teki ikuisista häviäjistä voittajia. Mestarien liigan tappio ei juurikaan himmentäisi Simeonen säihkettä. Voitto tekisi argentiinalaisesta käytännössä kuolemattoman. Realin Carlo Ancelotti nousee sankariksi, mikäli valkoiset juhlivat illan päätteeksi La Decimaa. Tappio jättäisi Ancelottille käteen vain Copa del Reyn kannun. Työpaikka saattaisi hyvin lähteä alta.

Pelaajapuolella eletään kriittisiä päiviä. Se tiedetään, että Jesé on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Pepen, Karim Benzeman ja Álvaro Moratan pelaaminen on puolestaan toipumisesta kiinni. Kolmikosta Pepe ei todennäköisesti ainakaan ehdi kuntoutua ajoissa. Cristiano Ronaldo lienee avauksessa, mutta onko hän oikeasti pelikunnossa? Vai käykö kuten Diego Costalle viimeisellä liigakierroksella Barcelonaa vastaan, että jalka pettää vartin pelin jälkeen?

Costa tosiaan jouduttiin vaihtamaan viikko sitten pois kentältä uusiutuneen lihasvamman takia. Sittemmin hyökkääjä matkusti Belgradiin vaihtoehtoishoitoihin. Hevosen istukkanestettä hierottiin Costan reiteen, ja nyt Espanjan maajoukkuemies on palannut harjoituksiin. Pelikunto on silti yhä arvoitus. Todennäköisesti Costa ei ole avauskokoonpanossa. Arda Turan sen sijaan saattaa kuntoutua lonkkavammastaan ajoissa.

Pelillisesti lauantaina on edessä kahden vastahyökkäysjoukkueen välinen taistelu. Real todennäköisesti kontrolloi palloa, mutta kumpi kontrolloi peliä? Copan välierissä Real oli parempi yhteismaalein 5-0, liigataistoista ensimmäinen päättyi Atletin voittoon ja toinen tasapeliin. Tasaista tulee todennäköisesti nytkin.