Osasunasta ei ollut Real Madridin kaatajaksi Copa del Reyssä. Madridin jättiläinen voitti neljännesvälierien toisen osaottelun maalein 2-0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 4-0.

Carlo Ancelotti valitsi otteluun käytännössä ykköskokoonpanon. Kärjessä aloitti hyviä otteita viime aikoina esittänyt Jesé. Vasemman pakin tontin otti loukkaantumisesta toipunut Fábio Coentrão.

Kovin kauan ei Realilla maalinteko kestänyt. Ballon d’Orin aiemmin viikolla pokannut Cristiano Ronaldo iski vapaapotkusta ottelun avausmaalin 21. minuutilla. Leijaileva laukaus suuntautui päin Osasuna-vahti Andrés Fernándezia, joka sähläsi pallon omaan maaliin. Osuma käytännössä tappoi pelin, sillä Osasunan olisi Ronaldon maalin jälkeen pitänyt tehdä neljä.

Toisella puoliajalla Ángel di María kaunisteli loppulukemat 2-0:aan. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Coentrão kruunasi iltansa ottamalla kahden varoituksen myötä aikaisen suihkun.

Illan aiemmissa otteluissa nähtiin huomattavasti enemmän draamaa. Athletic Bilbao synkensi 2-0-voitolla Real Betisin kautta entisestään. Betis oli voittanut ensimmäisen osan 1-0, mutta Athletic paineli jatkoon kahden tehdyn maalin myötä.

Alasarjaseura Alcorcónille tarjottiin jatkopaikkaa Espanyolin kustannuksella. Ensimmäisen osan 1-0 voittanut Alcorcón oli erinomaisissa asemissa vielä kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Espanyol kuitenkin onnistui kääntämään otteluparin itselleen.

84. minuutilla osui Víctor Álvarez. Vielä siinäkin vaiheessa Alcorcón olisi jatkanut vierasmaalisäännön turvin. Kolme minuuttia myöhemmin Pizzi maalasi ratkaisevan osuman, ja Espanyol eteni jatkoon yhteismaalein 4-3.