Monet olivat jopa järkyttyneitä, kun Real Madrid ilmoitti toukokuussa, että se on hankkinut tuolloin 16-vuotiaan Vinícius Júniorin 45 miljoonalla eurolla. Summaa pidettiin tuon ikäisestä pelaajasta todella hurjana ja sitä se toki onkin, oli kyseessä kuinka suuri lupaus tahansa.

Nykyisessä seurassaan Flamengossa vielä kesään 2019 pelaava nuorukainen on kuitenkin antanut elokuussa vahvoja näyttöjä siitä, että hänessä on potentiaalia täyttämään ikäiselleen valtavan siirtosumman tuomat odotukset.

Vahva vire alkoi Copa Sudamericanan ottelussa 10. elokuuta, kun Vinícius pääsi kentälle viimeiseksi 18 minuutiksi. Tuo aika riitti hänelle, sillä hän teki lähes välittömästi ensimmäisen maalinsa aikuisten sarjassa.

Maalitilin aukeamisen myötä hyökkääjä alkoi saamaan jälleen säännöllisesti minuutteja otteluiden lopusta. Pelaaminen sujui mallikkaasti ja näin hän pääsi pitkästä aikaa Flamengon avauskokoonpanoon. Nuorukainen kiitti mahdollisuudesta ja teki joukkueensa molemmat maalit, kun se voitti Atlético Goianiensen Brasilian Serie A:n ottelussa 2-0-lukemin.

Kyseessä oli hänen ensimmäinen täysi 90-minuuttinen aikuisten sarjassa ja näyttöjen perusteella brasilialaisen suurseuran avauskokoonpanoon pääseminen voi yleistyä jatkossa.