FC Barcelonaa lähellä oleva Sport kertoo sivuillaan Lionel Messin tapaamisesta Argentiinan uuden maajoukkuevalmentajan Jorge Sampaolin kanssa. Illallisen aikana Messi, Sampaoli ja tämän apuvalmentaja Sebastian Beccacece juttelivat jalkapallosta, maajoukkueesta, MM-kisoista sekä ennen kaikkea Argentiinan uudesta pelitavasta ja Messin roolista siinä.

Lehden mukaan Messi oli tapaamisesta innostuneempi kuin koskaan aiemmin, sillä hän uskoi uuden maajoukkueluotsin puhuvan kanssaan samaa jalkapallokieltä. Suomalaisittain keskustelusta tekee mielenkiintoisen se, että Sport mainitsee jo otsikossaan Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijan.

Messi ja Sampaoli ovat yhtä mieltä siitä, että Argentiinan maajoukkueen pitäisi pelata hyökkäävää jalkapalloa, josta malliesimerkkeinä käyvät Johan Cruijffin ja Louis Van Gaalin hollantilaisjoukkueet ja ennen kaikkea Ajax. Painoa tullaan panemaan pallonhallinnalle, liikkeelle, tarkoille syötöille, tyhjään tilaan juoksemiselle ja prässille. Pelitapa siis siirtyy lähemmäs Barcelonan pelitapaa.

Messille on tarjolla vapaampi rooli. Sampaoli suunnittelee ”maagista neliötä”, johon kuuluisivat Lucas Biglia, Augusto Fernández, Ever Banega sekä Messi piilokärkenä, ”Jari Litmasen tapaan”.

Sport kertoo siitä, kuinka Sampaoli adjutantteineen yllättyi siitä, kuinka Messi kokeneen pelaajan arvovallalla teki taktisia huomautuksia ja nosti esiin Argentiinan heikkouksia. Eikä ihme, että ”Kirppu” on innoissaan, sillä ensi kesän MM-kisat lienevät Messin viimeinen tilaisuus maailmanmestaruuden voittamiseen.