La Ligan jättiläiset Barcelona ja Real Madrid kohtasivat sunnuntaina Camp Noulla kauden ensimmäisessä ”virallisessa” El Clásicossa – harjoituspelissä joukkueet ottivat jo yhteen Yhdysvalloissa muutama viikko sitten. Edessä oli Espanjan Supercupin ensimmäinen osaottelu.

2 - Barcelona are the team with the most titles in the Supercopa history (12) while Real Madrid have the second most (nine). #ElClásico.

Avauskokoonpanoissa nähtiin pieni yllätys, kun Real Madridin ykköstähti Cristiano Ronaldo istui edelleen vaihtopenkillä. Isco jatkoi hyökkäyspäässä Karim Benzeman ja Gareth Balen kanssa, ja keskikentällä Mateo Kovacic otti pelikieltoisen Luka Modricin paikan.

Barcelonan hyökkäyksessä kotiin palannut oma kasvatti Gerard Deulofeu sai elämänsä tilaisuuden Barcan etsiessä yhä kuumeisesti siirtomarkkinoilta Neymarin korvaajaa.

Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut järin suuria jalkapalloilullisia hienouksia. Barcelonan parhaan paikan sai Luis Suárez, jonka laukaus suuntautui kuitenkin Keylor Navasin vartioiman maalin keskelle. Real Madridin lupaavin tilanne syntyi 37. minuutilla, kun totutun terhakasti häärinyt Isco löysi syötöllään Balen. Marc-André ter Stegen torjui walesilaisen suoran jatkon kulmapotkuksi.

Toisella jaksolla päästiinkin sitten maalin makuun vain neljän minuutin pelin jälkeen. Maali merkittiin Barcelonan luottotoppari Gerard Piquélle, mutta omaksi ja Barcelona-kannattajien epäonneksi Piqué pani katalaanien omaan verkkoon. Isco vapautti rankkarialueen vasemmalle laidalla vapaaksi Marcelon, jonka keskityksen Piqué yritti kohtalokkaasti jalallaan katkaista.

1 - Gerard Pique is the first Barcelona player to score an own goal in El Clasico in the 21st century (all competitions). Misfortune.

Viitisen minuuttia myöhemmin Real Madridin 2-0 -johto näytti jo päivänselvältä. Benzeman syöttö tavoitti maalin edestä Dani Carvajalin, jolla näytti olevan jo tyhjä maali edessään. Jordi Alba liukui kuitenkin kuin ihmeen kaupalla pelastamaan Barcelonan takaiskulta.

58. minuutilla Benzeman iltapuhde oli ohi, sillä tuli aika ottaa Cristiano Ronaldo kentälle. Samaan aikaan myös Barcelona teki ensimmäisen vaihtonsa. Melkoisen näkymätön Deulofeu sai istahtaa vaihtopenkille, ja Denis Suárez tuli sisään koettamaan onneaan. ”Se tunnetumpi” Suárez oli päästä heti vaihdon jälkeen tilastoihin, mutta Uruguayn maajoukkuekärki ”El Pistolero” joutui toteamaan Navasin paremmakseen.

Jakson puolivälin tietämissä Mateo Kovacic joutui nilkuttamaan loukkaantuneena vaihtoon. Miehen paikan kentällä otti Marco Asensio. Barcelona vaihtoi jälleen samaan aikaan – nyt kentälle tuli Sergi Roberto Andrés Iniestan tilalle.

20 minuuttia ennen loppuvihellystä Sergio Busquets sai pallon kuin tarjottimelle rangaistuspilkun kohdalle, mutta keskikenttäpelaaja pamautti kutinsa maalin yli.

Barcelona alkoi painostaa yhä aktiivisemmin. Ensin Keylor Navas venytti Lionel Messin vedon tielle, mutta vain hetkeä myöhemmin pallo vietiin pilkulle Navasin kaadettua Luis Suárezin rankkarialueella. Hidastus paljasti Suárezin kalastaneen rankkarin, sillä kontaktia ei ollut oikein nimeksikään. Barcelonan tasoitusmaalin ampui pilkulta Messi, jonka viisi ottelua kestänyt kuiva kausi El Clásicoissa Camp Noulla meni näin poikki.

Kauaa ei Barcelona saanut tasoituksestaan nauttia, kun Cristiano Ronaldo vei vieraat jälleen johtoon. Portugalilainen päätti vastahyökkäyksen komeaan, 15 metristä ampumaansa laukaukseen maalin takayläkulmaan. Cristiano Ronaldo tuntee epäilemättä säännöt, mutta hän halusi silti esitellä maalin jälkeen vatsalihastensa nykystatusta, ja sai tuuletuksestaan palkinnoksi pelin kahdeksannen varoituksen (Barca 3, Real Madrid 5).

11 - Cristiano Ronaldo has scored 11 goals in his last 11 games at Camp Nou in all competitions. Amazing.

Ronaldolle kortti oli kohtalokas. Vain minuuttia myöhemmin hyökkääjä oli pääsemässä jälleen karkuun, mutta meni nurin kaksinkamppailutilanteessa rangaistusalueen rajalla. Tuomari katsoi rankkaria vaatineen Cristiano Ronaldon sukeltaneen, ja ajoi tähden kahdella varoituksella suihkuun – ensimmäistä kertaa El Clásico -historiassa. Päätöksen jälkeen tulistunut Cristiano Ronaldo tönäisi erotuomaria selästä, ja saattoi ansaita tempulla itselleen lisäpelikieltoa.

1 - Cristiano Ronaldo ha sido expulsado por primera vez en la historia del clásico (28 disputados). Roja.

Real Madridin asetelmat toiseen osaotteluun ovat joka tapauksessa erinomaiset, sillä miesvajauksella pelatessaankin vieraat pystyivät tekemään kolmannen maalin. Upeasta osumasta vastasi nopeassa nousussa kohti jalkapallon tähtitaivasta oleva Marco Asensio, joka pyssytti pallon 20 metristä aivan ylänurkkaan vieläpä riman kautta.

Toinen osaottelu pelataan keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 0.00 alkaen Santiago Bernabéulla.

Barcelona-Real Madrid 1-3 (0-0)

0-1 Piqué oma maali. (50′)
1-1 Messi rp. (76′)
1-2 Cristiano Ronaldo (80′)