Álvaro Moratan eilisen Chelsea-siirron jälkeen Diego Costan paluu Atléticoon on itsestäänselvyys.

Costa palaa Atléticoon seuraavien päivien aikana, mutta yksi asia on vielä auki. Nimittäin se, pelaako Espanjan maajoukkuekärki lainalla syyskauden jossain seurassa siirtokiellon vuoksi vai jääkö Costa harjoittelemaan kauden avauspuolikkaaksi Atléticon harjoituskeskukseen.

Nyt Onda Ceron ja El Transistorin toimittaja Raúl Granado, joka on erikoistunut Rayoon, väittää juuri Rayon haluavan Costan seuraan syyskaudeksi, jos Atlético ja kärki haluavat Costan pelaavan syksyllä. Segundassa pelaava Rayo on Costalle tuttu seura, sillä hyökkääjä on pelannut madridilaisjoukkueen riveissä puolikkaan kauden verran vuonna 2012.

Toimittajan sana

Miksi ei?

Segunda on äärimmäisen haastava, pitkäkestoinen, tasainen ja vaikea sarja. Costa pystyisi elämään samassa kaupungissa ja pelaamaan syyskauden entisen joukkueensa riveissä. Costan tähdenlento alkoi nimenomaan Rayosta, sillä vakavasta loukkaantumisesta kuntoutunut kärki pelasi La Ligassa Rayon riveissä puoli kautta viisi vuotta sitten iskien komeat kymmenen osumaa 16 ottelussa.

Suostuisiko Costa pelaamaan Segundassa kaudella, joka päättyy Venäjän MM-kisoihin? Saako hyökkääjä riittävästi pelirytmiä Segundassa? Veikkaisin, että kyllä, mutta sopimus Rayon kanssa olisi joka tapauksessa yksi Segundan historian absurdeimmista kaupoista.