Barcelonan Lionel Messi, 30, jatkaa sopimustaan heinäkuussa. Neuvottelut uran jatkosta ovat jatkuneet jo kuukausien ajan. Asiasta kertoo The Independent.

Messin nykyinen sopimus päättyy ensi kesänä. Brittilehden lähteiden mukaan argentiinalaistykki palaa kesälomaltaan 12. heinäkuuta, jolloin Barcelona aloittaa harjoituskautensa. Kun Messi palaa Espanjaan, sopimuksen viimeiset yksityiskohdat ja muodollisuudet käydään lävitse. Uusi sopimus julkistetaan ennen elokuuta.

Pitkään jatkuneet neuvottelut

Messin isä Jorge Messi, 59, toimii Argentiinan maajoukkuekapteenin edustajana sopimusneuvotteluissa. Ensimmäisen kerran hän tapasi Barcelonan seurajohdon joulukuussa, jolloin neuvottelut käynnistyivät hitaasti.

Neuvottelut etenivät hitaasti, koska Messi oli varma tulevaisuudestaan eikä hän halunnut kiirehtiä ratkaisun kanssa. The Independentin mukaan pelaaja eteni maltillisemmin kuin Blaugrana.

Neuvottelujen alussa Barcelona yritti ahdistaa Messin nurkkaan. Lähestymistapa ei toiminut. Katalaaniseuran toimitusjohtaja Òscar Grau, 52, totesi, että seura tarvitsee maalaisjärkeä ja sen on pysyttävä rauhallisena neuvottelujen aikana. Vielä saman viikon aikana toinen seurajohtaja Pere Gratacós, 59, irtisanottiin tehtävistään, koska hän väitti julkisesti, ettei Messi olisi yhtä hyvä ilman Andrés Iniestaa ja Neymaria.

Kävi selväksi, että Barcelona tunsi olonsa turvattomaksi neuvotteluiden aikana. Seura ei halunnut ärsyttää Messiä tai hänen lähipiiriään, kun sopimusta oli enää 18 kuukautta jäljellä.

Edellä mainitusta episodista lähtien Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu, 54, on johtanut neuvotteluja. Vielä viime kesänä Messi oli pyytänyt siirtoa Manchester Cityyn, joten Bartomeu ymmärsi, että vallitsevaa tilannetta piti lähestyä hellävaraisesti.

Toukokuussa Barcelonan varapuheenjohtaja Jordi Mestre, 54, ilmoitti, että neuvottelut olivat jo loppusuoralla. Sopimuksen allekirjoitus on enää viikkojen päässä.

Uusi jatkosopimus saattaa olla Messin viimeinen Barcelonassa. Rosariossa syntynyt pelaaja on moneen kertaan todennut, että hän haluaa vielä jonain päivänä edustaa kotiseuraansa Newell’s Old Boysia Argentiinan Primera Divisiónissa.

Tällä hetkellä Messi keskittyy perheeseensä. Hän menee tänä viikonloppuna naimisiin puolisonsa Antonella Roccuzzon, 29, kanssa. Seremonian jälkeen argentiinalaisperhe karkaa perhelomalle. Messi palaa Espanjaan heinäkuun puolivälissä.