Villarreal haki täyden pistepotin Calderónilta myöhään tiistai-iltana kaadettuaan Atléticon luvuin 1-0. Ottelun ainoan maalin iski Bruno Soriano noin kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Ottelu oli alusta loppuun saakka hyvin tasainen – olihan vastakkain kaksi vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta. Kummallakaan ei ollut sen parempia maalipaikkoja avausjaksolla, koska etenkin Villarreal puolusti tiiviisti ja piti Atléticon pallonhallinnan hyödyttömänä.

Ensimmäisen puoliskon ainoat konkreettiset maalipaikat syntyivät Atléticolle. Saúl pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta todennäköisesti ottelun parhaana pelaajana toiminut Villarreal-vahti Andrés Fernández sai Atléticon keskikenttäpelaajan yrityksen helposti kiinni.

Toinen jakso oli ensimmäistä vauhdikkaampi. Yllättäen avauskokoonpanossa ollut Nico Gaitán pääsi läpiajoon, mutta Fernández kesti toistamiseen. Muutamaa minuuttia Gaitánin paikkaa myöhemmin Antoine Griezmann pääsi testaamaan Fernándezin kykyjä lähietäisyydeltä, mutta joutui pettymään vahdin vedettyä pidemmän korren jälleen.

Ottelun ainoa maali nähtiin kamppailun lopussa. Fernández lähetti maaliltaan pitkän avauksen, joka tuli Filipe Luísille. Filipen kosketus oli kuitenkin heikko ja vain hetkeä aikaisemmin vaihdosta sisään tullut Cedric Bakambu nappasi pelivälineen brasilialaiselta ja ampaisi puolittaiseen läpiajoon. Boksin sivuun juossut Bakambu lähetti pallon keskellä odottaneelle Sorianolle, joka hiljensi täpötäyden Calderónin.

Tappio tuli Atléticolle pahaan paikkaan, sillä Sevillalla on huomenna mahdollisuus nousta tasapisteisiin. Tappio oli Atléticolle vuoden toinen ja samalla rikkoi 12 ottelun tappiottoman putken.