Deportivo aiheutti jättiyllätyksen Riazorin alkuillassa, kun Barcelona kaatui Galiciassa luvuin 2-1.

Ottelu oli Pepe Melin neljäs Depor-luotsina, eikä seura ole hävinnyt vielä ensimmäistäkään ottelua kyseisen herrasmiehen alaisuudessa. Barcelona oli sen sijaan täysin haluton, eikä saanut loppupeleissä mitään aikaan koko ottelun aikana.

Avausjakso oli tuttuun tapaan täynnä näennäistä Barcelonan pallonhallintaa. Normaalista poikkeavaa oli kuitenkin se, että Deportivo oli hyvinkin positiivinen ja aktiivinen vastahyökkäyksissään. Galicialaiset pystyivät katkaisemaan vieraiden pitkiä pallonhallintajaksoja ja se toikin palkinnon viisi minuuttia ennen taukoa.

Javier Mascherano syötti pallon kulmatilanteessa Marc-André ter Stegenille, mutta saksalaisvahti ei saanut palloa kunnolla käsiinsä ja Joselu ampui pelivälineen katalaanien maaliin. Johtomaali ei ollut missään nimessä minkäänlainen yllätys, koska kyseinen osuma oli tuloillaan ajatellessa Deportivon hyvää pelaamista.

Barcelona kuitenkin tasoitti puntit heti toisen jakson alussa, kun Luis Suárez pääsi laukomaan vapaasti maalin edustalta pallon ohi Germán Luxin. Deportivo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan iski kahta kovemmin paineen Barcelonan päätyyn.

Pepe Melin aikakaudella tappiotta eteenpäin puksuttava Depor-juna meni toistamiseen johtoon kaksikymmentä minuuttia ennen loppua. Sinivalkopaidat saivat kulmapotkun, josta Alex Bergañtinos puski pallon tolppaan, ja tuomari vei yllättäen pallon uudestaan kulmalle. Sitten helähti ja kovaa – nimittäin Bergañtinos, mies kuka lanasi Fernando Torresin viime viikolla, puski pelivälineen komeasti maaliin ja Riazor repesi liitoksistaan.

Loppuhetkillä Barcelona haki vimmatusti tasoitusmaalia, mutta Suárez epäonnistui pahanpäiväisesti yrityksessään noin viisi minuuttia ennen loppua, kun uruguaylaiskärki pääsi laukomaan hieman yllättäen täysin vapaasti maalin edestä.

Lisäajalla Deportivo pääsi vielä kahden miehen läpiajoon, mutta Joselu päätti laukoa yksin päin ter Stegeniä ja Barcelona selvisi kolmannelta takaiskuosumalta. Jos Joselu olisi malttanut syöttää sivussa juosseelle Emre Colakille, olisi turkkilainen päässyt siirtämään pallon tyhjään verkkoon.

Voitto oli Deportivolle elintärkeä. Nyt eroa viimeisen putoajan paikalla olevaan Granadaan on kahdeksan pistettä. Barcelona sen sijaan menetti tärkeitä pisteitä, ja Real Madridilla on illalla mahdollisuus palata sarjakärkeen.