Barcelona pelaa kenties heikointa jaksoaan Luis Enriquen aikakaudella. Se alkaa näkyä jo katsomossa.

Sunnuntai-illan otteluun oli saapunut paikalle 63 378 katsojaa. Lukema voi tuntua äkkiseltään suurelta, mutta määrä ei ole erityisen iso, kun otetaan huomioon Camp Noun kapasiteetti. Stadion nimittäin vetää 99 354 katsojaa.

Katsojamäärä on Barcelonan tämän kauden heikoin La Ligassa. Itse asiassa tällaisia lukemia ei ole liigaotteluissa nähty Camp Noulla kahteen vuoteen. 15. helmikuuta 2015 Villarreal-ottelua seurasi Camp Noulla 60 005 katsojaa.

Mikä sitten on syynä yleisökatoon? Sunnuntai-illan Leganés-ottelun suhteen loogisia syitä on kolme. Ensinnäkin, Leganés ei sarjanousijana ole erityisen houkutteleva vastustaja. Toiseksi, jos ottelu alkaa sunnuntaina paikallista aikaa kello 20.45, se on perheille hankala aika.

Kolmanneksi, Barcelonan peliesitykset ovat olleet viime viikkoina heikkoja. Joukkue konttasi viime viikolla PSG:tä vastaan Mestarien liigassa, eikä peliesitys Leganésia vastaan ollut sen parempi. Se näkyi paikalle saapuneiden katsojien suhteen muun muassa niin, että Camp Noun lehtereiltä vihellettiin Barcelonan pelaajille.