La Ligassa pelataan viikonloppuna kauden 22. kierros. Mitä kaikkea on luvassa?

Kierros pyörähtää tuttuun tapaan jo tänään käyntiin. Vastakkain ovat Espanyol ja Real Sociedad. Neutraalille katsojalle peli maistuu, sillä joukkueet kamppailevat kiihkeästi europelipaikoista. Ennen kierroksen otteluita La Real on vain pisteen päässä viimeisestä Mestarien liiga -paikasta. Espanyol taas on viimeisen viiden ottelun kuntopuntarissa sarjan viidenneksi paras joukkue.

No mitä isoille kuuluu?

Real Madrid johtaa sarjaa, vaikka se on pelannut kaksi ottelua muita vähemmän. Jos ei ihmeitä tapahdu, se johtaa sarjaa myös tämän viikonlopun jälkeen. Real nimittäin matkustaa Osasunan vieraaksi. Sarjanousija on kymmenen pisteen potillaan jumbona. Osasuna on voittanut koko kauden aikana tasan yhden ottelun.

Realille on tärkeää saada tästä pelistä hyvä kenraaliharjoitus ensi viikon Mestarien liigan pudotuspelejä silmällä pitäen. On mielenkiintoista nähdä, aiheuttaako ensi viikon Napoli-kamppailu jonkinlaista rotaatiota Osasuna-peliin.

Barcelona puolestaan kohtaa mielenkiintoisessa kamppailussa Deportivo Alavésin. Kohtaaminen on mielenkiintoinen kahdesta syystä. Ensinnäkin, koko viikko on puhuttu toukokuussa koittavasta Copa del Reyn finaalista, jossa juuri Barca ja Alavés iskevät vastakkain. Mielenkiintoa löytyy myös siitä, että Barcelona on tällä La Liga -kaudella hävinnyt kaksi ottelua. Toinen niistä tuli Alavésia vastaan.

Kahden isoimman takana majailevilla Sevillalla ja Atlético Madridilla ei ole ihan helppoa tänä viikonloppuna. Sevilla matkustaa Las Palmasin vieraaksi, ja Atlético isännöi Celta Vigoa.

La Ligan 22. kierros

Perjantai
Espanyol-Real Sociedad klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)

Lauantai
Real Betis-Valencia klo 14 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Alavés-Barcelona klo 17.15 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Athletic Bilbao-Deportivo La Coruña klo 19.30 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
Osasuna-Real Madrid klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Sunnuntai
Villarreal-Málaga klo 13 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Leganés-Sporting Gijón klo 17.15 (Viaplay)
Las Palmas-Sevilla klo 19.30 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Atlético Madrid-Celta Vigo klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Maanantai
Eibar-Granada klo 21.45 (Viaplay)