Barcelona varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa Espanjan Cupin eli Copa del Reyn loppuottelussa. Barcelona oli voittanut ensimmäisen osaottelun Atlético Madridin vieraana 2-1, ja kun kotipeli päättyi 1-1 -tasapeliin, eteni katalaaniseura finaaliin yhteismaalein 3-2.

Atlético aloitti toisen osaottelun ryminällä, sillä jo viiden minuutin jälkeen Yannick Ferreira Carrasco kokeili lähietäisyydeltä maalivahti Jasper Cillessenin refleksejä. Laukaus suuntautui melko lailla päin hollantilaisvahtia, eikä Cillessen järkkynyt kovan vedon edessä.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Cillessen sai jälleen venyä parhaimpaansa, kun Antoine Griezmann pääsi puskemaan hyvästä tekopaikasta. Griezmanninkin puskusta Barcelona selvisi kuivin jaloin.

Atléticon avausjakson alkurynnistys ei tuottanut tulosta, ja ottelun painopiste tasoittui. Lopulta Barcelona siirtyi 1-0 -johtoon pari minuuttia ennen taukovihellystä. Lionel Messi laukoi terävästi ja Luis Suárez siirsi suoraan lapikkaaseen kimmonneen paluupallon vaivatta verkon perukoille. Ottelun lähtökohta ei sinänsä muuttunut, sillä Atléticolta vaadittiin edelleen kaksi maalia, kuten pelin alussakin.

Toista jaksoa oli pelattu alle viisi minuuttia, kun Atlético-luotsi Diego Simeone teki kaksi pelaajavaihtoa. Nicolas Gaitan tuli vaihtoon loukkaantumisen takia, ja Angel Correa kirmasi kentälle. Lucas puolestaan korvasi niin ikään loukkaantuneen Diego Godínin, ja Camp Noun yleisö palkitsi viikonloppuna pahoinpitelyn takia pidätetyn Lucasin vihellyksillä aina tämän koskiessa palloon.

57. peliminuutilla Atléticon takaa-ajo hieman helpottui, kun Sergi Roberto joutui aikaiseen suihkuun toisen varoituksen myötä. Vain minuuttia myöhemmin pallo päätyikin Barcelonan maaliin, mutta avustava erotuomari liputti virheellisesti Antoine Griezmannin olleen paitsioasemassa.

Atléticon miesylivoima kesti vain 12 minuuttia, kunnes Yannick Ferreira Carrasco koki Sergi Roberton kohtalon kaadettuaan Gerard Piquén toisen varoituksen arvoisesti. Tuomarin ratkaisu oli melko armoton, sillä hidastus – ja Carrasco itse – näytti belgialaisen liukastuneen eikä tilanteessa ollut merkkejä tahallisuudesta.

Hieman myöhemmin Barcelona-kannattajat ja jalkapallon ystävät saivat syytä riemuun, kun sairauslomansa päättänyt Andrés Iniesta pääsi vaihtopenkiltä kentän puolelle.

Vartti ennen loppua Lionel Messi oli panna pelin lopullisesti pakettiin, mutta huikea vapaapotkutykitys 25 metristä törmäsi kuitenkin Atlético-maalin ylähirteen. Pian vierasjoukkueen käsiin ojennettiinkin viimeinen oljenkorsi, kun Piqué kaatoi Kevin Gameiron rankkarin arvoisesti. Gameiro kuitenkin ampui rangaistuspotkun maalin yli hennosti ylärimaa hipaisten.

Vieläkään Atlético ei silti luovuttanut, vaan 83. minuutilla Gameiro onnistui tasoituksessa Griezmannin namupassista. Huippuvireinen Luis Suárez oli lopettaa pyristelyn kaksi minuuttia myöhemmin illan toisella maalillaan. Hidastus kuitenkin paljasti, että Suárez oli selvästi paitsiossa saadessaan syötön Messiltä.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Luis Suárez ajettiin suihkuun illan toisella keltaisellaan. Ulosajo oli rankka tuomio, ja vain alleviivasi ottelun päätuomarin armotonta varoituslinjaa. Keltainen kortti nousi ottelussa peräti 11 kertaa. Barcelonan maalitykiltä jää näin ollen cupin loppuottelu väliin, mutta välierässä pelikieltoa kärsinyt Neymar sen sijaan palaa takaisin ruotuun.

Cupin loppuottelupaikka on Barcelonalle sen seurahistorian 38:s. Samalla se nousee Real Madridin rinnalle tilastokärkeen finaalipaikkojen määrässä. Loppuotteluvastus ratkeaa keskiviikkona Alavésin ja Celta Vigon välisessä toisessa välierässä.