Atlético ja Espanyol jakoivat pisteet lauantai-illan maalittomassa näytöksessä Vicente Calderónilla. Atléticolla oli sauma ottaa Real Madridia ja Barcelonaa kiinni Clásico-tasurin myötä, mutta lopulta punavalkoiset eivät onnistuneet tekemään ainuttakaan maalia.

Ottelu oli hyvin erityinen monille, sillä Espanyolin päävalmentaja Quique Sánchez Flores palasi Vicente Calderónille. Sánchez Flores valmensi Atléticoa kahden vuoden ajan vuosikymmenen alussa voittaen Eurooppa-liigan ja Uefa Supercupin. Atléticon kannattajat kiittivät ja muistivat Sánchez Floresia useiden banderollien muodossa.

Itse ottelu oli isännille hankala. Espanyol puolusti läpi ottelun tiiviisti ja ennen kaikkea pysyi tiukassa muodossaan, minkä takia Atléticon pelaamisesta tehtiin todella vaikeaa. Se lopulta tarkoitti sitä, että Espanyol pystyi keskittymään ainoastaan vastaiskuihin. Espanyol olikin tehdä ensimmäisellä jaksolla ottelun avausmaalin juuri vastahyökkäyksen ansiosta, mutta Jan Oblak pysäytti läpiajoon päässeen Jan Oblakin.

Toisella jaksolla Atleti etsi vimmatusti voittomaalia, mutta Espanyolin joukkuepuolustus kesti kunnioitettavalla tavalla. Atleti pyöritti palloa Espanyolin puoliskolla koko toisen jakson, oli aktiivinen ja yritti murtaa vieraiden puolustusta kuitenkaan siinä onnistumatta. Espanyolille vieraspiste oli tärkeä, sillä katalaanit eivät ole vieläkään hävinneet – Pericot hävisivät viimeksi jopa kahdeksan ottelua sitten.

Atléticolle sen sijaan tulos oli surullinen, mutta risukasasta löytyi myös pienoinen positiivinen asia. Atleti ei ole nimittäin päästänyt neljään otteluun maalia, joten onko Atleti palaamassa Atletiksi nimenomaan puolustuksensa osalta? Saa nähdä, mutta hyökkäyspelin pitää monipuolistua monella tavalla, jos punavalkoiset meinaavat haastaa Madridin ja Barcelonan sarjamestaruudesta.

Atlético-Espanyol 0-0 (0-0)