Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen takavuosien huippumaalivahti Andoni Zubizarreta on lehtitietojen mukaan saamassa töitä Ranskan liigan Marseillesta. Zubizarretaa kaavaillaan eteläranskalaisen seuran uudeksi urheilutoimenjohtajaksi. L’Équipen tietojen mukaan muut pääehdokkaat eivät ole saatavilla tai ovat kieltäytyneet, joten Zubizarretan nimitystä pidetään jo lähes selvänä.

Zubizarreta hoiti vastaavaa pestiä myös edellisessä seurassaan Barcelonassa, kunnes sai tehtävästä potkut tammikuussa 2015. Siitä lähtien hän on toiminut TV-kommentaattorin tehtävissä Bein Sportsilla.

Marseille ilmoitti torstaina palkanneensa joukkueen uudeksi päävalmentajaksi Rudi Garcian, joka valmensi edellisten kahden ja puolen kauden ajan AS Romaa. Garcian sopimus ulottuu peräti vuoteen 2019.

Yhdysvaltalainen liikemies Frank McCourt osti Olympique Marseillen vastikään, ja Garcian ja Zubizarretan palkkaamisten toivotaan olevan tärkeät ensimmäiset askeleet kohti Marseillen uutta nousua kohti La Ligan ja miksei Euroopankin kärkeä. Marseille voitti 90-luvun alussa kertaalleen jopa Mestarien Cupin, mutta viime vuosina meno on ollut vaisumpaa. Zubizarretan uskotaan saavan välittömästi käyttöönsä 100-200 miljoonan euron budjetin pelaajahankintoja varten.

126 A-maaottelua urallaan pelannut Zubizarreta työskenteli Barcelonan urheilutoimenjohtajana kaikkiaan 4,5 vuoden ajan.