Lionel Messi ei vieläkään pystynyt johdattamaan Argentiinaa merkittävään aikuisten arvokisavoittoon. Historiallinen Copa América Centenario päättyi Chilen mestaruuteen.

Ottelussa ei nähty yhtään maalia 120 minuutin aikana. Lopulta Chile kairasi voiton rangaistuspotkukilpailussa, jonka se voitti maalein 4-2. Argentiinan viidettä laukojaa ei tarvittu, sillä tulos oli jo ratkennut.

Argoille mestaruutta tarjottiin lähes hopeavadilla. Chilen Marcelo Díaz nimittäin ajettiin ulos kentältä jo 28. minuutilla. Argentiina ei miesylivoimaa kyennyt hyödyntämään, vaan puntit tasoittuivat juuri ennen taukoa. Manchester Unitedin Marcos Rojo rikkoi suoran punaisen arvoisesti, ja loppufinaali pelattiin 10:llä 10:ntä vastaan.

Toisen kerran mestaruutta tarjottiin Argentiinalle rangaistuspotkukilpailussa. Ensimmäisenä laukonut Chilen Arturo Vidal epäonnistui, mutta niin epäonnistui Argentiinan Messikin. Toiset (Nicolás Castillo ja Javier Mascherano) sekä kolmannet (Charles Aránguiz ja Sergio Agüero) laukojat onnistuivat molemmista joukkueista. Chileltä onnistui neljäntenä myös Jean Beausejour, kun taas Argentiinan Lucas Biglia epäonnistui. Ratkaisevan rankkarin ampui sisään Chilen Francisco Silva.

Chilen sankariksi nousi ottelun loppuhetkillä Barcelonan maalivahti Claudio Bravo, joka venytti lisäajalla torjunnan Agüeron puskuun. Rankkarikisassa hän torjui Biglian laukauksen.

Mestaruus oli Chilelle toinen peräkkäinen. Vuosi sitten tulos oli lähes prikulleen sama. Tuolloinkaan ei pelitilannemaaleja joukkueiden välillä nähty, ja Chile voitti rankkarikisan lukemin 4-1.

Siinä missä Chile on saanut juhlia arvokisavoittoa nyt pariin otteeseen, Argentiinan saldo alkaa olla synkkä. Viidessä viimeisimmässä Copa Américassa maa on ollut neljä kertaa finaalissa. Joka kerta tulos on ollut tappiollinen. Lisäksi Argentiina jäi hopealle myös vuoden 2014 MM-kisoissa.