Gaizka Mendieta kysyy, missä on Zinédine Zidanen arvostus: ”Hän ei saa tarpeeksi kunniaa siitä, mitä hän tekee”

© Kuva: Getty Images

Espanjalaislegenda Gaizka Mendieta sanoo, että Real Madridin Zinédine Zidanen pitäisi olla yksi Euroopan arvostetuimmista päävalmentajista.

Zidane on voittanut Madridin peräsimessä muun muassa kolmesti Mestarien liigan ja kahdesti La Ligan, mutta hän jää aika ajoin listan ulkopuolelle median ja kannattajien luetellessa valmennusmaailman ehdottomia huippunimiä.

Mendietan mielestä Zidane ei saa tarpeeksi kiitosta taktisesta osaamisestaan.

– Kuinka monta Mestarien liigaa Zidane on voittanut [pelaajana ja valmentajana]? Neljä! Siinä on aika paljon tuuria, vitsaili Mendieta Goalin haastattelussa.

– Jokainen urheilujoukkue tarvitsee hieman tuuria tietyissä peleissä. Zidanella on ollut valmennusurallaan ehkä hieman tuuria, mutta se ei ole hänen menestyksensä syy.

– Katsokaa vaikka viimeisintä Clásicoa (2-1-voitto Barcelonasta). Hän valitsi taktiikkansa siten, ettei hän lähtenyt vain pysäyttämään Barcelonaa, vaan hän vahingoitti [Barcelonaa] ja loi vaarallisia tilanteita systeemillään. Hän luki peliä hyvin vaihdoillaan. Hän ei saa tarpeeksi kunniaa siitä, mitä hän tekee.

– Uskon, että osa ihmisistä ajattelee sen olevan onnea, mutta kukaan ei ole jatkuvasti menestyksekäs onnen takia. Hän on yksi vakuuttavimmista valmentajista tällä hetkellä.

Mendietan mukana Zidanen Madridilla on kyky nostaa tasoaan isoihin peleihin.

– Madrid osaa vaihtaa asennettaan DNA:nsa kautta Mestarien liigassa kilpaillakseen ja voittaakseen. Heiltä voi puuttua avainpelaajia, mutta he löytävät silti keinon [voittaa].

– Vaikka he eivät pelaisi luottopelaajillaan, he suoriutuvat silti hyvin, eivätkä kaipaa avainpelaajiaan. Se juontaa juurensa motivaatiosta ja valmistautumisesta. Minusta siitä kuuluu iso kiitos Zidanelle.

LUE MYÖS:


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004