Real Madrid otti torstaina jälleen ison askeleen kohti La Ligan mestaruutta, kun se kaatoi tilapäisellä kotiareenallaan Alfredo Di Stéfanolla Getafen maalein 1-0. Pelin ainoan maalin viimeisteli rankkarista Sergio Ramos.

Realin valmentaja Zinédine Zidane myönsi, että ottelu oli joukkueelle hyvin vaikea.

– Tiesin ennen peliä, että tästä tulee vaikea ottelu. Getafe prässäsi ensimmäisellä puoliajalla erittäin korkealla, ja se aiheutti meille vaikeuksia. Maalin saimme kärsivällisyyden ansiosta. Meidän piti pysyä rauhallisina, sillä he puolustivat hyvin. Onnittelen pelaajiani, sillä ottelu ei ollut helppo fyysisesti eikä henkisesti, Zidane totesi heti pelin jälkeen AS:n mukaan.

Real Madridin ero toisena olevaan Barcelonaan on nyt neljä pistettä, kun kautta on pelaamatta vielä viisi kierrosta. Kyseessä on suurin piste-ero sarjan kahden ensmmäisen välillä koko kauden aikana. Niin tasainen tämän kauden La Liga on ollut.

Zidane kuitenkin toppuutteli puheita siitä, että Real Madrid olisi jo tarrannut tiukasti kiinni mestaruuteen, tai jo puoliksi sen voittanut.

– Nämä olivat vain kolme erittäin tärkeää pistettä. Meidän piti voittaa, ja teimme niin. Nyt edessä on viisi finaalia. Tärkeintä on levätä ja ajatella seuraavaa peliä.

– En ole samaa mieltä siitä, että olisimme jo puoliksi voittaneet sarjan. Tiedän, millaista tämä on. Kunnes sarja päättyy ei voi sanoa, voittaako vai ei. Olen ylpeä joukkueeni panoksesta ja solidaarisuudesta.

– Meillä on pelejä kolmen päivän välein. Tänään oli tosi vaikeaa, aivan kuin muinakin päivinä. Ilman vaikeuksia ei voi saavuttaa mitään, Zidane filosofoi.

Jälleen kerran Zidane jakoi erityiskehuja myös voittomaalin tehneelle kapteenilleen Sergio Ramosille.

– Kapteenimme on johtajamme niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hän on ainutlaatuinen pelaaja, ja tiedämme, millainen vaikutus hänellä on muihin. Olen iloinen hänen puolestaan. Hänellä on vahva itseluottamus rankkareissa.

Ramos on onnistunut nyt 19 rangaistuspotkussaan putkeen. Kun mukaan lasketaan rankkarikisat, on Ramos upottanut peräti 21 viimeisestä 21 rankkaristaan.

Pedro Martin

@pedritonumeros
1-0 Madrid-Getafe Minuto 79. Gol de penalti de Sergio Ramos.

Sergio Ramos ha marcado sus 19 últimos penaltis:
1 en 2017-18
11 en 2018-19
7 en 2019-20

Real Madridin kauden menestyksen salaisuus on ollut puolustus, sillä sen tehtyjen maalien lukema 61 on pienin sarjajohtajan tehtyjen maalien määrä liigassa 33 kierroksen jälkeen sitten vuoden 2003. Real on kuitenkin päästänyt vain 21 maalia ja pitänyt nollan omissa peräti 17 kertaa. Paremmat puolustusssaldot Real Madridilla on ollut osoittaa vain kerran seuran La Liga -historiassa, kaudella 1987-1988.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - Al Real Madrid le bastan 61 goles anotados para ser líder en la jornada 33, algo que no se veía en La Liga desde 2003 (Deportivo líder con 59 goles a favor). Al Real Madrid no le sucedía algo así desde 1987 (líder con 61 goles a favor, igual que ahora).

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - El Real Madrid solo ha recibido 21 goles en contra y ha mantenido su portería a cero 17 veces en las primeras 33 jornadas de La Liga. Solo hay un precedente mejor (20 goles y 18 partidos imbatido a estas alturas en la temporada 1987-88, con Paco Buyo).