Real Madrid koki sunnuntaina yhden koko kauden noloimmista tappioistaan, kun se taipui sarjajumbo Rayo Vallecanon vieraana 0-1. Voitto oli Rayo Vallecanolle vasta kauden kahdeksas, ja tappio Realille sarjakauden aikana puolestaan jo kymmenes.

Realin päävalmentaja Zinedine Zidane oli ottelun jälkeen suorastaan raivoissaan.

– Rayo tarvitsi voittoa ja otti sen. He tekivät meidän pelimme. Me emme pelanneet ollenkaan ensimmäisestä minuutista 90:nteen, Zidane puuskahti Movistar+:n haastattelussa AS:n mukaan.

– Siihen ei ole syy ainoastaan pelaajissa. Syy on myös minun pelaajavalinnoissani ja vaihdoissani. Minä olen syyllinen. Emme voi olla iloisia, ja päävastuu tappiosta kuuluu minulle.

– Jos ei pelaa ensimmäisestä minuutista viimeiseen, ei voi olla olemassa. Pelaajat pelaavat, mutta meidän on ajateltava. Meidän täytyy pyytää anteeksi kaikilta esitystämme. Tämä johtui asenteestamme. En syytä yhtä tai kahta pelaajaa. Me kaikki olemme samassa veneessä, mutta tästä emme saa mitään hyvää mukaan. Emme mitään, vihainen Zidane jatkoi.

Realin kolmossija ja Mestarien liiga -paikka varmistui eilen takana vaanivien hävittyä omat pelinsä, mutta myöskin kakkoseksi nouseminen on lähes utopistista. Se toteutuisi, jos Real voittaisi loput kolme peliään ja Atlético Madrid häviäisi kolme peliä putkeen. Loppukausi onkin siis käytännössä pelailua.

– Meillä on jäljellä kolme peliä, ja meidän pitää pelata eri tavalla. Meidän täytyy päättää liiga kunnioittavavasti ja myös vastustajiamme kunnioittaen. Odotan kauden päättymistä, koska kaikki on nyt hankalaa. Nyt on syytä olla vihainen esityksestämme, ranskalaisluotsi pamautti.

Zidanen kiukku ei laantunut lehdistötilaisuudessakaan.

– Emme tehneet mitään ensimmäisestä minuutista viimeiseen. Emme millään tasolla, en tarkoita vain maalintekoa. Olen hyvin vihainen, koska jätimme huonon kuvan itsestämme. Minä olen vastuussa, ei vain pelaajat, Zidane toisteli.

– En kerro, mitä sanoin pelaajille. Tänään kaikki meni huonosti, asenne ja kaikki. Emme saaneet mitään aikaiseksi. Ei kaksinkamppailuja, ei juoksemista, ei mitään. On vaikeita otteluita, joissa vastustaja juoksee enemmän ja aiheuttaa hankaluuksia. Me emme tehneet mitään, mitä meidän pitäisi tehdä kentällä.

Zidanelta kysyttiin myös, katuuko hän päätöstään palata Real Madridiin.

– En kadu tänne tuloani. En yhtään. Nämä ovat kriittisiä hetkiä, emmekä voi pelata näin, ”Zizou” kuittasi.

Pelaajiaan valmentaja ei pystynyt tällä kertaa puolustelemaan.

– Puolustan pelaajiani aina, mutta tänään en pysty. Se on totuus. Emme voi pelata näin. Kun ajatellaan kauden kaikkia vaikeuksia, en ymmärrä, miten voimme pelata tällaisen pelin.