Barcelona on ollut pitkään ja hartaasti yhden valioliigapelaajan kintereillä.

Kun kiinnostus alkoi, Barcelonaa valmensi vielä Pep Guardiola, ja kyseinen pelaaja pelasi Ukrainassa. Kyseessä on Willian, joka sittemmin on pelannut jo pitkään Chelseassa.

Mundo Deportivon tietojen mukaan Barcelonan kiinnostus Williania kohtaan ei ole missään vaiheessa erityisemmin laantunut. Barcassa ei vain ole tähän asti nähty Willianin kohdalla tarpeeksi hyvää hinta-laatusuhdetta.

MD esimerkiksi kertoo, että aikoinaan Shakhtar Donetskissa pelatessaan Willianin hintalappu oli 25 miljoonaa euroa. Nykymarkkinoilla se olisi suhteellisen matala hinta, mutta tuohon aikaan Barca piti Williania liian kalliina.

Vuosi sitten Barcelona teki joidenkin tietojen mukaan Willianista parikin tarjousta Chelsealle: ensin 40 ja sitten 60 miljoonaa euroa. Chelsea ei kuitenkaan myynyt.

[readmore from=Barcelona]

Lehden mukaan Barcelona seuraa edelleen tarkasti Willianin otteita – ja sopimustilannetta. Brasilialainen alkaa nimittäin käydä nyt erittäin houkuttelevaksi hintansa puolesta. 31-vuotias Willian ei ole allekirjoittanut jatkosopimusta ja hänen nykyinen kontrahtinsa päättyy ensi kesänä. Willian on siis vapaa tekemään aiesopimuksen Barcelonan (tai minkä tahansa muun seuran) kanssa jo vuodenvaihteen jälkeen.

Toisaalta taas Willianin houkuttelevuutta laskee hänen ikänsä. Barcelona on pyrkinyt tekemään nuorennusleikkausta joukkueeseensa, eikä 31-vuotias pelaaja oikein vastaa siihen huutoon.

Barcelonan ykköskohde ensi kesän siirtomarkkinoilla on tiettävästi Napolin Fabián Ruiz. Willianin nimeä ei kuitenkaan sovi unohtaa tyystin.