Barcelona on kiinnostunut hankkimaan Fabián Ruizin Napolista ensi kesänä. Asiasta uutisoi Mundo Deportivo.

MD:n mukaan Barcelona oli kiinnostunut Ruizista jo silloin, kun tämä vielä pelasi Real Betisissä. Barcassa Ruiz nähdään potentiaalisena seuraajana Sergio Busquetsille, Ivan Rakiticille tai Arturo Vidalille.

189-senttisenä Ruiz on melko kookas pelaaja. Hän kuitenkin taitaa hyvin syöttöpelaamisen ja pallonhallintajalkapallon.

MD:n tietojen mukaan Barca olisi halunnut lainata Ruizin jo vuonna 2017, jolloin Betis lainasi keskikenttämiehen lopulta Elcheen. Tuohon aikaan Betis olisi ollut valmis myymään Ruizin Barcalle viidellä miljoonalla eurolla. Kun Ruiz nousi kunnolla Betisin ykkösjoukkueeseen, hintalappu kohosi 15 miljoonaan. Barca oli kiinnostunut, muttei toiminut. Kesällä 2018 ulosostopykälä oli 30 miljoonaa. Jälleen Barca oli kiinnostunut ja sillä kertaa myös toimi, mutta liian myöhään. Napoli ehti napata miehen itselleen.

Tässä vaiheessa ei tiedetä, mihin hintaan Napoli suostuisi Ruizin myymään. Varmaa lienee kuitenkin se, että hinta olisi selvästi korkeampi kuin italialaisseuran maksama 30 miljoonaa euroa. Ruizin sopimus ulottuu kesään 2023.

Ruizin siirtyminen Barcaan tarkoittaisi yhä suurempaa runsaudenpulaa keskikentälle. JO nyt kolmesta pelipaikasta taistelee seitsemän pelaajaa. Kuluvan kauden päätteeksi yhdenkään keskikenttäpelaajan sopimus ei pääty, ja lainoilta palaavat seuraan Philippe COutinho, Rafinha sekä Oriol Busquets.