Villarreal omisti mestaruuden seurapomolle, jonka finaalimatkan UEFA esti – ”Hän on taistellut tästä 23 vuotta”

© Kuva: Getty Images

Eilen Gdansk oli keltainen. Villarreal vietti ehkä koko seurahistoriansa suurinta päivää, kun se voitti huimassa Eurooppa-liigan finaalitrillerissä Manchester Unitedin (lue raportti ottelusta). Ottelu ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailun 11. parissa, kun oli molempien maalivahtien vuoro. Villarrealin maalivahti Geronimo Rulli onnistui, Unitedin David de Gea ei.

Mestaruus oli Villarrealille seurahistorian ensimmäinen kaikki kilpailut huomioon ottaen.

Villarrealin ainoan varsinaisen peliajan maalin syöttänyt Dani Parejo kommentoi pelin jälkeisessä haastattelussa, että joukkue omistaa mestaruuden seuran puheenjohtaja Fernando Roigille. Roigin oli määrä matkustaa Gdanskiin joukkueen mukana, mutta UEFA eväsi hänen matkansa, koska Roigin koronatartunnasta oli kulunut liian vähän aikaa.

– Meillä on ollut erittäin pitkä ja raskas kausi, mutta nyt oli meidän vuoromme tehdä historiaa. Teimme sitä jo yltämällä finaaliin. Olen sanaton näin monen rankkarin jälkeen, Parejo sanoi medialle.

– Kaikki täällä olevat henkilöt ansaitsevat mestaruuden. Myös puheenjohtaja. Hän ansaitsee sen, koska hän on taistellut 23 vuotta yltääkseen tähän, eikä hän voinut olla täällä tänään. Omistamme voiton hänelle.

– En ole koskaan kokenut tällaista. Peli oli erittäin kova, ja rankkarikisa uskomaton. Omistan mestaruuden myös vaimolleni ja lapsilleni, koska he sietävät minua kaikki päivät. Olemme mieletön joukkue. Kuin perhe, ja se on uskomatonta.

Myös Fernando Roigin kommentit saatiin tuoreeltaan, vaikkei puheenjohtaja Puolassa paikan päällä ollutkaan. UEFA:n päätös harmitti, mutta siihen oli pakko sopeutua.

– Se oli karmaisevaa. Minun oli pakko tehdä päätös, koska UEFA kehotti minua jättämään matkan väliin negatiivisista testinäytteistä huolimatta. Halusin antaa joukkueelle keskittymisrauhan, Roig totesi.

– Minun ei tarvinnut pelata, joten jännitin ottelua kaukaa yhdessä vaimoni kanssa. Tänään teetätin kaksi testiä lisää, ja tulokset olivat negatiivisia. Säännöt ovat kuitenkin sääntöjä, enkä voi muuta kuin kunnioittaa niitä.

– Tämä oli joukkueelta mahtava menestys. Oli suuri ilo saada nauttia siitä siten, kuten nautin. Tämä on iso loikka sekä jalkapalloilullisesti että taloudellisesti.

– Meitä on nyt viisi espanjalaista Mestarien liigassa. Tämä oli erittäin tärkeä päivä espanjalaiselle jalkapalloilulle ja Valencian seudulle. Voitto tuli 23 vuotta ja kaksi päivää ensimmäisen nousumme jälkeen. Viides välierä kertoi toden, ja nyt voitimme finaalin, Roig hehkutti.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.