Eurooppa-liigan mestaruus ratkesi torstain vastaisena yönä, kun Villarreal kaatoi Manchester Unitedin kilpailun finaalissa. Ottelu oli varsinaisen peliajan ja jatkoajan päätteeksi lukemissa 1-1, joten voittaja selvisi vasta rangaistuspotkukilpailussa.

Villarreal oli ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan suurissa vaikeuksissa. United prässäsi ylhäältä, eikä päästänyt espanjalaisia etenemään millään.

Pallonhallinta oli avausjaksolla selkeästi manchesterilaisillä. Potentiaaliset maalipaikat olivat pitkään kiven alla, kunnes Villarreal siirtyi johtoon vajaan puolen tunnin kohdalla. Gerard Moreno karisti vapaapotkutilanteessa vartijansa ja jatkoi Dani Parejon antaman vapaapotkun sisään. 1-0.

United vyörytti hyökkäyksiä tauon alla, mutta sillä oli vaikeuksia päästä kunnon vetopaikoille.

The xG Philosophy

@xGPhilosophy
HT: Villarreal (0.67) 1-0 (0.09) Man Utd

Toisen puoliskon alussa United vaati itselleen rangaistuspotkua, kun Alfonso Pedraza kaatoi palloa purkaessaan Mason Greenwoodin. Lyhyen videotarkistuksen jälkeen todettiin, ettei tilanteessa ollut aineksia pilkkuun.

Hetkeä myöhemmin United sai kuitenkin osumansa. Pallo jäi pomppimaan kulmapotkun jälkimainingeissa Villarrealin maalin edustalle ja Edinson Cavani tuikkasi irtopallon sisään.

Villarreal oli toisella jaksolla selkeästi vastaanottava osapuoli, mutta se onnistui pitämään Unitedin kurissa. Toisella puoliajalla ei enempää osumia ei nähty, joten vuorossa oli jatkoaika.

Jatkoajan ensimmäisen vartin aikana Villarreal oli vaarallisella päällä, mutta United piti lukemat tasoissa. Voittajaa ei saatu selville myöskään jälkimmäisen vartin aikana, joten oli aika tehdä listat rangaistuspotkujen laukojista.

Rangaistuspotkukilpailu oli lopulta uskomaton näytelmä. Kaikki muut onnistuivat toimittamaan pallon sisään paitsi 22. vuorolla laukonut Manchester Unitedin maalivahti David de Gea, jonka laukauksen Gerónimo Rulli torjui.