Hetki on tullut – Espanjan kaikkien aikojen maalitykki David Villa ilmoitti lopettamisestaan

© Kuva: Getty Images

David Villan komean peliuran loppu lähestyy. 37-vuotias kärkimies ilmoitti lehdistötilaisuudessa, että hän nostaa nappikset naulaan, kunhan nykyisen joukkueen Vissel Koben kausi on ohi.

– Pelattuani ammattilaisena 19 vuotta, olen päättänyt lopettaa jalkapalloilun tämän kauden päättyessä. Kiitos kaikille joukkueille, valmentajille ja pelikavereille, jotka ovat mahdollistaneet tästä unelmaurasta nauttimisen, Villa kirjoitti Twitter-tilillään.

– Kiitos perheelleni, joka on tukenut minua aina hyvinä ja huonoina hetkinä. Tavoitteeni on panna kirsikka kakun päälle ja voittaa Vissel Koben kanssa Emperor’s Cup tammikuun ensimmäisenä päivänä.

David Villa on Espanjan A-maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä. Maaleja 98 maaottelussa syntyi kaikkiaan 59. Villa myös voitti EM-kultaa vuonna 2008, MM-kultaa vuonna 2010, Mestarien liigan vuonna 2011 ja kolmesti La Ligan. Espanjan maajoukkuemenestyksissä Villa oli erittäin keskeinen pelaaja.

Pienessä Langreon kaupungissa varttunut Villa nousi pinnalle Sporting Gijónissa, johon hän siirtyi 17-vuotiaana. Gijónista matka jatkui Real Zaragozaan ja sieltä edelleen Valenciaan. Villa oli Valencian paras maalintekijä kaikilla viidellä kaudellaan, ja neljällä näistä myös koko La Ligan paras espanjalainen maalipyssy.

Valenciasta matka jatkui Barcelonaan ja edelleen Atlético Madridiin. Näiden neljän vuoden aikana palkintokaappiin tuli kolme La Ligan mestaruutta. Vuodet 2015-2018 Villa pelasi tuoreessa MLS-seurassa New York City FC:ssä, jonka ainoa kippari hän oli, kunnes Alexander Ring peri Villan lähdettyä paikan. Tänä vuonna Villa on tehnyt Vissel Kobelle 12 maalia 26 ottelussa.