Konkaripelaajalta luotisuoraa kritiikkiä omalle valmentajalle: ”Logiikkakin sen sanelee”

© Kuva: Getty Images

30-vuotias Espanjaa pitkin poikin kolunnut futiskiertolainen ja urallaan muun muassa Barcelonaa edustanut Aleix Vidal teki sunnuntaina ensimmäisen maalinsa noin kahteen vuoteen, kun Alavés tasasi pisteet Real Betisin kanssa maalein 1-1. Sevillasta lainalla Alavésissa pelaava oikea laitapelaaja vei joukkueensa 1-0 -johtoon 14. minuutilla, mutta Betis nousi toisella jaksolla tasoihin Emersonin maalilla. Avausjakson lopussa Betis-ikoni Joaquín oli hassannut rankkarin.

Ottelun jälkeen puheenaiheena ei ollut kuitenkaan vain Vidalin maali, vaan tämän suorasukainen kritiikki Alavés-valmentaja Asier Garitanoa kohtaan. Alavés pääsi yhden miehen ylivoimalle 78. minuutilla, kun Zouhair Feddal ajettiin suoralla punaisella ulos. Tämän jälkeen Garitano teki kuitenkin Vidalin mielestä kaksi turhan defensiivistä vaihtoa, ottaen muun muassa hänet itsensä pois kentältä.

– Olemme surullisia, sillä olisimme voineet voittaa pelin. Kun pelasimme ylivoimalla, meidän olisi pitänyt tavoitella voittoa, mutta niin ei käynyt, joten saamme tyytyä yhteen pisteeseen. Ei sekään ole hassumpaa, jos välttää tappion, Vidal totesi Movistarin TV-haastattelussa Marcan mukaan.

Alavés loi koko pelissä vain kuusi maalintekoyritystä, ja niistä ainoa laukaus kohti maalia oli Vidalin maali. Vidal piti tätä taktisena epäonnistumisena.

– Meidän olisi pitänyt heittää kentälle lisää hyökkäyspään pelaajia. Kun vastustajalla on yksi pelaaja vähemmän, logiikkakin sanelee, että siten voi saada otteen pelistä ja luoda lisää maalipaikkoja.

– Jos kentälle pannaan kuitenkin puolustuspelaajia hyökkäyssuunnan pelaajien sijaan, peli hankaloituu entisestään, Vidal analysoi.

50-vuotias Garitano ei ollut suoranaisesti mielissään Vidalin neuvoista. Valmentaja antoikin rivien välistä ärtymyksensä paistaa.

– Oli vaikeaa vaihtaa enemmän hyökkääjiä kentälle, sillä kentällä olivat jo Oliver BurkeLucas PérezJoselu ja Luis Rioja. Monella pelaajallamme oli myös kortti alla, Garitano huomautti.

– Kannattaa vähän varoa sanomisiaan ja tiedostaa se, missä on ja mistä päämäärästä taistellaan. Jos päämäärä katoaa näkyvistä, se voi maksaa veronsa.

Punaisen kortin lisäksi ottelussa nostettiin peräti kymmenen keltaista korttia. Näistä seitsemän jaettiin Alavésille.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.