Ajaxin ja Hollannin maajoukkueen keskikenttäpelaajaa Donny van de Beekiä on pidetty pitkään tulevana Real Madridin pelaajana. 23-vuotias Van de Beek on ollut jo kaudesta 2018-2019 sitkeästi Realin kiinnostuksen kohteena, ja pitkään siirron Santiago Bernabéulle uskottiin toteutuvan tänä kesänä.

Nyt tilanne näyttää kuitenkin muuttuneen. Koronaviruskriisi on hillinnyt Real Madridin suunnitelmia kesän siirtoikkunassa, sillä talous on joutunut yllättävän koville. Real Madridissa emmitään vakavasti, onko Van de Beekin siirtoa mahdollista toteuttaa.

Niinpä hollantilaisen De Telegraafin mukaan Donny van de Beek saattaakin siirtyä Real Madridin sijasta Valioliigan Manchester Unitediin. Lehti kertoo kaappauksen olevan jo lähellä. Manchester United -johto oli tällä viikolla yhteydessä Ajaxiin keskustellakseen Donny van de Beekin mahdollisesta siirrosta.

De Telegraafin mukaan Real Madrid ja Ajax ovat jo sopineet 50 miljoonan euron siirtosummasta. Edessä pitäisi olla enää lääkärintarkastus ja lopullinen suostumus, jotta siirto voidaan viimeistellä.

Real Madridin pakitus on kuitenkin tehnyt Ajaxin kärsimättömäksi, ja siksi seura on valmis myymään van de Beekin myös Manchesteriin. Van de Beek itsekin on valmis Valioliiga-siirtoon, vaikka onkin näyttänyt Real Madridille vihreää valoa.

[readmore from=Van-de-Beek-Donny]

Manchester Unitedin uskotaan myös hyötyvän hyvistä väleistä Ajaxin toimitusjohtaja Edwin van der Sarin kanssa. Van der Sar pelasi vuosina 2005-2011 Manchester Unitedissa.

Keskikentän keskustassa pelaava Van de Beek pelasi tällä, jo keskeytetyllä kaudella Ajaxissa 37 ottelua, teki niissä kymmenen maalia ja antoi 11 maalisyöttöä. A-maaotteluita hän on pelannut yhdeksän.

Lähde: Football-Oranje