Zidane Zidane löysi ”oman Pogbansa” – ”Prässään, kunnes jalkani repeävät”

© Kuva: Getty Images

Pitkin viime kesää puhuttiin, että valmentaja Zinedine Zidanen toivehankinta Real Madridiin olisi Manchester Unitedin Paul Pogba. Ranskalainen maailmanmestari jäi kuitenkin saamatta, eikä Bernabéulle saapunut myöskään Ajaxin Donny van de Beek.

Viimeiset pelit ovat kuitenkin osoittaneet, että Zidane on jo tainnut löytää ”Pogbansa”. Uruguaylainen Fede Valverde on nimittäin onnistunut viime aikoina ”box-to-box” -roolissaan erinomaisesti.

– Fede on osoittanut ”täällä minä olen”, ja on ollut erittäin hyvä, Zidane kehui Valverdeä Realin 4-2 -voittoon päättyneen Granada-pelin jälkeen.

Valverde suoritti Granada-pelissä eniten pallonriistoja (9) ja kaksi näistä johti lopulta Real Madridin maaliin. Hän näyttää olevan täydellinen tuki Luka ModricilleCasemirolle ja Toni Kroosille, ja mahdollinen stuntti silloin, kun konkarit tarvitsevat lepoaikaa.

– Tarjoan sitä, mitä osaan. Olen kahden suunnan keskikenttäpelaaja, Valverde luonnehti itseään ottelun jälkeen.

– Fysiikkani riittää prässiin ja prässään aina, kun voin. Kunnes jalkani repeävät.

Vaikka Valverde on vasta 21-vuotias, pelaa hän jo kolmatta kauttaan La Ligassa. A-maaotteluitakin Uruguayn paidassa on pelattuna jo 16. Hänellä on puolellaan nykyisin sekin etu, ettei hän enää vie Real Madridin kokoonpanosta ulkomaalaispelaajan paikkaa vietettyään Espanjassa jo yli kolme vuotta.

Valverde on suorittanut pallonriistoja jopa useammin kuin Kroos ja Casemiro, keskimäärin 11 minuutin välein. Hän ei myöskään epäröi nousta hyökkäyksen tueksi tilaisuuden tullen.

Valverde on alkanut nousta tällä kaudella otsikoihin aiempaa enemmän, mutta hän ei itse aio sekoittaa mediahuomiolla päätään.

– Minun täytyy osata pitää jalat maassa. Siinä on riittävästi motivaatiota, että teen töitä kehittyäkseni ja opin pelikavereiltani. Yritän välttää lehtien lukemista. On hienoa, että minua kehutaan, mutta yritän jatkaa omalla tyylilläni, Valverde totesi Uruguayn maajoukkueen mukaan matkustettuaan.

– Sopeudun hyvin mille tahansa pelipaikalle keskikentän keskustassa. Zidane laittaa minut vitos- tai kasipaikalle. Viihdyn siellä hyvin ja koen oloni varmaksi. Hän pyytää minua tekemään parhaani ja pelaamaan, kuten treeneissä. Kun valmentaja valaa itseluottamusta noin, se auttaa paljon.

– Pelikaverini auttavat ja neuvovat minua paljon. Kroos on minulle esikuva ja esimerkki. Se, että saan häneltä neuvoja, on mittaamattoman arvokasta, Valverde jatkoi.

Lähde: AS


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)