Ernesto Valverde sai potkut Barcelonan päävalmentajan paikalta maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Valverde julkaisi tiistaina kirjeen, jossa luotsi hyvästeli Barcelonan ja seuran kannattajat. Valverde käväisi tiistaiaamuna Barcelonan harjoituskeskuksessa hyvästelemässä pelaajat.

Kahden ja puolen vuoden ajan Barcelonaa valmentanut Valverde toivotti myös onnea korvaajalleen Quique Setiénille.

– Rakkaat culét, etappini Barcelonan päävalmentajana on tullut päätökseensä. Nämä ovat olleet hyvin intensiiviset kaksi ja puoli kautta heti alusta saakka. Tänä aikana olen elänyt hyvin iloisia hetkiä juhlien voittoja ja mestaruuksia, mutta myös kokenut vaikeita ja haastavia hetkiä. Ennen kaikkea haluan nostaa esiin tämän kokemuksen ja kannattajilta saamani tuen, Valverde kirjoitti.

– Haluan kiittää seurapresidentti Josep Maria Bartomeuta ja seurajohtoa minulle annetusta mahdollisuudesta valmentaa Barcelonaa ja saamastani tuesta. Haluaisin myös kiittää seuran työntekijöitä tuesta ja saamastani kohtelusta näiden kahden ja puolen kauden aikana.

– Erityiskiitos menee edustusjoukkueen parissa ja sen ympärillä työskenteleville ihmiselle, joiden kanssa olen viettänyt useita hetkiä harjoituskeskuksessa ja vierasmatkoilla. Luonnollisesti haluan kiittää myös pelaajia tekemästään työstä ja uhrauksista, joiden vuoksi juhlimme neljää pokaalia. Tästä lähtien toivon teille valtavasti onnea, kuten myös uudelle valmentajalle Quique Setiénille.